Vörös tagsági igazolványom

“Repülj te lángoló, tűzszínű zászló,
Vezess az éjnek éjén át,
Vezess a harcra, sok sápadt arcra,
Terítsd a hajnal bíborát!” (Bécsi munkásinduló)

“Vannak párttagok, és vannak kommunisták!” Harminc esztendővel ezelőtt gyakran mondogatta édesapám. S mindig hozzátette: “Akkor látod meg, hogy hányan vannak igaziak, amikor majd megint felakasztanak érte!” Nem akasztanak fel érte, de azért nagyjából már látszik a tiszta búza a sok pelyva között. Sokféle pelyva van: fehér,pirosló és kékes-fekete is! Pontosan, mint a tönkölybúzának!

Az MSZMP fénykorában 850.000-900.000 párttaggal büszkélkedhetett, aztán jött a rendszerváltás és erősen megfogyatkozott. Volt talán 100.000 kommunista… Több egészen biztosan nem! És kár tagadni, de ez a rendszer hibája is volt. Mindenkinek ajánlom Marosán György műveinek tanulmányozását.  Lépjünk túl a történelmen! Napjainkban párton kívül és belül élnek kommunisták. Igaz, nem sokan. Megtűrnek bennünket. A tűrt dolgok bizonyos vonzerővel bírnak, és ez a vonzerő, az idő múlásával  erősödik. Úgy látszik, hogy a Népi Front egyre vonzóbbá válik a fiatal emberek számára. Elvtársak! Várunk Titeket! A mi pártunk nem tartozik beszámolási kötelezettséggel nagytőkéseknek, sem vállalkozói köröknek. Nem keressük senki kegyeit. “Mi, a dolgozó népet szolgáljuk.”

Lassan, nehezen, de ennek a hozzáállásnak beérik a gyümölcse.

Az 2016-os esztendőt tagsági igazolvánnyal köszöntöttük, amelynek színe vörös, két sarkában a magyar trikolórral. Baloldali és hazafias párt tagjai vagyunk.  Tagsági igazolvány nélkül is lehetsz jó kommunista. Igen, volt idő, mikor a tagkönyv nem sokat jelentett. Voltak és vannak, akik a tűzszínű zászló darabját nem a szívük felett hordják. Úgy gondoltuk, hogy a párthoz való tartozást jelképeznie kell a vörös zászlóból kiszakadt lángnyelvnek.

A Népi Front tagjaként átvettem a tagsági igazolványom, számos harcostársammal együtt, Cseh Miklós elnök elvtárstól.

Pártunk tagjait összeköti a vörös selyem emblematikus darabja. Dolgozzunk szívvel és ésszel tovább! Felesleges esküt tenni, mert a szó elszáll. Igyekezzünk lelkiismeretünk szerint a legjobban dolgozni.

“Vagyunk egy jobb rend hű katonái,
Leszünk a győztes élcsapat.”

Fogarasi Zsuzsanna, Népi Front Párt