Veszélyhelyzet lehet az egészségügyben

Megjelent a Magyar Közlönyben az a törvénymódosítás, ami lehetővé teszi az egészségügyben a veszélyhelyzet elrendelését – katasztrófa nélkül is, miniszteri mérlegelés alapján. Ekkor az orvosok, ápolók átvezényelhetők bárhová az országba, ahol éppen hiány van belőlük. Szakmai körökben attól tartanak, hogy az egyre súlyosabb szakemberhiányt próbálja majd a kormány jogi eszközökkel ideig-óráig kezelni, és csupán ezt a célt szolgálja a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent egészségügyi törvénymódosító-csomag. Ez lehetővé teszi – a még csak tervezett alkotmánymódosítás szóhasználatát átvéve – az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetését. – írja az Origo.   Na és?

“Az 1956-os megemlékezésekért felelős kormánybiztos szerint minél több embert szeretnének bekapcsolni a megemlékezésekbe. A kormány több mint 13 milliárd forintot különített el a programokra.

  • Schmidt Mária szerint 1956 és a hősök emléke megérdemli, hogy idén büszkén ünnepelhessük a forradalom 60. évfordulóját
  • Az idei emlékév programjaira több mint 13 milliárd forintot különítettek el
  • Az emlékévnek nem az a feladata, hogy a korábbi harcokat ismét megvívják
  • A bizottság a határon kívül is aktív munkára készül
  • A Terror Háza Múzeum vezetője szerint egy pillanatra sem kérdéses, hogy Biszku Béla felelős az ’56-os megtorlásért”  Ezen már sírni sem lehet. Komolyan! Ennyire be lehet hülyíteni ezt az országot!

Kit érdekel a magyar ember egészsége?  A “piszkos” bolsevikokat foglalkoztatja ez is! Míg a rendszerváltás urai ünnepségeken villognak, mi a haldokló magyar népet próbáljuk vizes törülközővel életre rázni.

A polgári kormány tesz a ti életetekre magyar emberek, pontosan olyan mértékben, mint a szocialista-liberális kormány. Hasznot húzni! Ez itt a lényeg.

Ideje változtatni!