A végtelen butaság és tájékozatlanság elárasztja Magyarországot.

Igénytelenség van. Tizenkét éves lehettem, mikor nagybátyám elvitt engem a műhelybe, ahol autószerelőként dolgozott. Minden reggel tiszta, vasalt inget vett fel,  bent átöltözött, majd munka után fürdött és tiszta inget öltött. Másnap természetesen másik inget vett elő a szekrényből. A cipője, a nadrágja kifogástalan volt. Tisztán nekilátni dolgozni jó érzés.

Mindenki átöltözött és tisztálkodott. A szocializmusban a világ legtermészetesebb dolga volt az üzemi zuhanyzó, az üzemi étkezde, ahol meleg ebédet evett a munkásosztály.
Most is vannak zuhanyzós helyek, ahol nagyon muszáj. Hát igen, csak ott…
Ettől függetlenül borzasztó sok ember bűzlik a buszon mikor megyek dolgozni. Egyre többen vannak, és nem szegény hajléktalanok. Igénytelenség hódít a tisztálkodásban a tusfürdők és szappanok világában.
A “jó az oda” öltözködés és a gané beszéd átszövi a médiát és az egész életünket.
Azt vettem észre, hogy egyre igénytelenebbek az emberek, és ez végtelenül elszomorít.
Játék és muzsika tíz percben. Aki kérdez: Czigány György” – erre a bevezetőre valószínűleg mindenki emlékszik, aki hallgatott rádiót 1969 és 2007 között.
Hallgatták ott az autószerelő műhelyben is. Nemcsak ezt, hanem mást is.
Hiába van számítógép és okostelefon! A végtelen butaság és tájékozatlanság elárasztja Magyarországot. Divat bunkónak, tájékozatlannak  és ostobának lenni.
Milyen politikusokat választanak? Hát….Egy sor emberrel nem lehet beszélgetni semmiről. Értitek? Semmiről.
Mészáros Márta filmrendező nem kommunista, de nem veszítette el józanságát ebben a mocskos zűrzavarban. A következőket mondta: “1956 után szörnyű volt a helyzet, de mikor elkezdődött a konszolidáció, akkor Kádár azért tudta, hogy ki az az Illyés Gyula, Esterházy Péter, Fábri Zoltán vagy Jancsó Miklós, akiknél a kultúrpolitika tudomásul vette, hogy léteznek és csinálnak valamit. Ma ez nincs. Ma egyetlenegy kultúrpolitikus se, nem is tudom, hogy vannak-e ilyenek, de soha egyetlen politikus nem említ meg egyetlen egy könyvet, egy filmet, egy színházat sem. Színházba nem is járnak, büszkén vállalják is, hogy nem járnak színházba. A foci, az létezik.” Olyan amilyen, mint tudjuk…
Mészáros Márta nem kommunista, de igaza van. Örülök, hogy elmondta.
Az irodalom, a film, a színház fontos. Nem értjük meg nélküle az életet, és az élet szörnyei agyontaposnak.
Fogarasi Zsuzsanna