Van kiút a krízishelyzetből? Öngyilkosság Egerben.

Felakasztotta magát egy 26 éves férfi az egri kórház pszichiátriáján. Apja szerint fiát “a nem megfelelő kezelés, a pökhendiség” ölte meg. A kórház szerint nem követtek el hibát, az önakasztás olyan intim helyen történt, ahol a nővérek nem tartózkodhatnak.

Felakasztotta magát egy 26 éves férfi az egri pszichiátrián egy hete – adta hírül a TV2 Tények, amely temetőben szólaltatta meg a férfi apját. Az apa szerint fiát “a nem megfelelő kezelés, a pökhendiség” ölte meg, és emiatt a család feljelentést tett.

Legutóbb három órát várták, mire a fiút fel tudták venni az osztályra, és előtte szóváltásra is sor került az apa állítása szerint, mert az ápoló úgy ébresztette fel a fiút a folyosón, hogy a lábát rugdosta, nem tudva róla, hogy az apja is ott van. Az apa elmondta, hogy szinte mindennap látogatták fiukat, mígnem múlt szombaton kaptak egy telefont, hogy meghalt.

Az apa azt mondta, a kórház nem adott konkrét felvilágosítást a haláleset körülményeiről, csak annyit lehet tudni, hogy a kórteremben felakasztotta magát.  Az egri Markhot Ferenc-kórház nehéz helyzetével kapcsolatban az utóbbi időben több hír is nyilvánosságot látott. Tavaly októberben derült ki, hogy az intézményben öt radiológus egyszerre mondott fel, a hatodikat pedig indoklás nélkül kirúgták. A kórház akkor azt közölte, hogy a betegellátás nincs veszélyben. A héten pedig az Állami Egészségügyi Ellátó Központ tett feljelentést hűtlen kezelés miatt az egri kórházat érintő ügyben, ugyanis több mint 1300 dolgozó nem kapta meg a cafeteria-juttatását. Februárban a kórház sterilizálójáról tudtuk meg, hogy hosszú ideig nem működött, ezért sokszor nem állt rendelkezése megfelelő, tisztított eszköz az orvosok számára. Akkor látott nyilvánosságot az is, hogy számos elavult diagnosztikai berendezés elromlott a kórházban, az újabbakat pedig nem állították üzembe. Az épületegyüttes részeinek felújítása miatt volt olyan, hogy napokig nem volt meleg vagy hideg víz az osztályokon.

A kórház közleményt adott ki, amelyben azt írták, nem hibáztak, és a sajnálatos eseménynél valószínűsíthető, hogy külső körülmények játszottak szerepet. A közlemény szerint az öngyilkosság olyan intim helyen történt, ahol a nővérek nem tartózkodhatnak.Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

A tragédiák sora akkor kezdődött, amikor a szocialista-liberális kormány felszámolt számos intézményt. Mára az egész magyar egészségügy egy szakadékban vergődik. A hatalom pedig egészen mással van elfoglalva! A helyzetért a rendszerváltás 26 évének minden pártja felelős.