Vagyonokat költenek üres menekülttáborok őrzésére

A Bicskén, Vámosszabadiban, Debrecenben és Nagyfán található menekülttáborok őrzésével bízták meg a Bizalom Zrt-t 482 millió forintért júliusban. A dolog érdekessége, hogy négyből két tábor már nem működik.

Tizenegy pályázó elől nyerte el a Bizalom Zrt. a fent említett menekülttáborok őrzését júliusban a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal pályázatán. De ezek közül tavaly év végén bezárt a debreceni, idén tavasszal pedig a nagyfai, év végével pedig beszünteti működését a bicskei menekülttábor is – írja az mno.hu.

A pályázatnyertes Bizalom Zrt-ről korábban az Átlátszó internetes portál azt írta, hogy a cég működésével kapcsolatban kritikák fogalmazódtak meg, “főleg a gyakran cserélődő, fantomizálódó alvállalkozók miatt”.Képtalálat a következőre: „menekülttábor nagyfán”

Reagálás:

Nem, egyáltalán nem csodálkozom rajta. Az ország tele van üres lakásokkal,  de az albérlet szinte megfizethetetlen, és hajléktalanok tízezrei élnek az utcán.

150 forint egy kg hazai gyümölcs, de a betegek, gyerekek, idősek nem kapnak belőle a kórházakban és otthonokban.

Itt az ember az utolsó, teljesen mindegy, hogy magyarul szól, arabul, fárszi nyelven vagy pirézül! A hatalom mindenre képes. Mindenre! Ami számunkra érthetetlen, az a hatalom számára hihetetlenül hasznos.

Fogarasi Zs.