Újra termékeny a fasiszta fenevad méhe

Oroszország szétverésén mesterkedik az amerikai kormány, a NATO, és hűséges kutyáik a CIA és Stratfor.

(Utóbbit, a hírszerzésre szakosodott austini vállalatot 1996-ban alapították. Wikipédia-oldala szerint stratégiai, taktikai és a megrendelő igényeire szabott hírszerzéssel foglalkozik, továbbá az írott és az elektronikus sajtóról szóló elemzéseket, céges biztonsági valamint geopolitikai elemzéseket készít. Lényegében ennek a szervezetnek a kezdeményezésére építtetik meg a közelmúltban az új, un. FEMA táborokat ,  – A II. Világháború alatt az Egyesült Államok kollektíve, ellenségnek kiáltotta ki a japán amerikaiakat és ilyen internálótáborokba záratta őket – rendelnek meg sok tízezer koporsót, – s készülnek föl a katonai kormányzásra az USA területén, az un. „GRAY STATE”-re.)

Az általuk megvalósítani kívánt terv nem mást, mint Oroszország megsemmisítését, kelet- Európa  háborús helyzetbe való taszítását vetíti előre.

A cél eléréséhez pedig  különböző, szélsőséges csoportokat használnak fel, akiket pénzügyileg és fegyverekkel is támogatnak.

A fasiszták és liberálisok szövetsége az Oroszország-ellenes külső erők eszköze.

Arra törekednek, hogy Oroszország harcba szálljon velük, az ország határain belül és kívül egyaránt.

Emellett pedig permanens jelleggel történnek újabb és újabb célirányos, végiggondolt koncepció alapján végrehajtott provokációk. Jó példa erre a maláj utasszállító gép tragédiája, vagy  Nyemcov meggyilkolása a Vörös Téren.

A Nyugat kifinomult módon akarja véghez vinni a tervét, a Kelet-ellenes erők segítségével: „iszlamisták” (Al-kaida, Iszlám állam) délen, Kaukázusban, Közép-Ázsiában, és nyugaton: Fasiszták, külföldi turistának álcázott provokátorok. pl. Ukrajna.

A módszer nem más mint terrorista háború, olcsó tömegerővel.

Főként helyi és a szomszédos államokban lévő fegyveresekkel.

Az országban instabil pontok kialakításával meg lehet szervezni a folyamatosan működő katonai és félkatonai alakulatok ellátását.

Az életszínvonal csökkenése pedig alacsonyabb költségekhez vezet.

 

Ezzel párhuzamosan pedig folyik a nemzeti és a vallási hisztériakeltés, valamint a hadianyaggal való folyamatos ellátás.

A terrorista háború lényege – nem győzni a fegyveres összecsapásokban, hanem létrehozni a káoszt és az instabilitást.

Tehát maga a háború menete a fontos, amely lehetővé teszi az adott ország megsemmisítését.

A háború menete több szakaszból áll:

Feszültséget kell kelteni Oroszország stratégiai és nemzeti határain.

Aztán a tömegkommunikációs eszközök segítségével megfelelően manipulálni  a nyugati társadalmak közvéleményét, egyszóval hangulatot kelteni Moszkva ellen.

Ennek hatására, igen gyors ütemben erősödő jelenségként figyelhetjük meg a fasisztoid „russzofóbia” az orosz ellenes hisztéria megjelenését.

Zavarják az ország nemzetközi kapcsolatait, széjjelzilálni igyekeznek az ezekre épülő civil és állami intézményrendszereket.

Majd magának Oroszországnak a területén is a destabilizáció külső és belső tényezőinek összeolvasztására törekszenek.

Tőlünk nyugatabbra, valamint a szomszédos, volt KGST országokban és persze hazánkban is, hatalmas tempóval folyik a szélsőjobboldal erősödése, a fasiszta ideológia újjáélesztése,  sajnos igen sikeresen.

Ezzel párhuzamosan Oroszországgal szemben Ukrajnát a nácik és a liberálisok szövetségesévé teszik.

 

(Jó példa erre egy közelmúltban történt eset a Boriszpol reptéren Kijevben, melyről az ott dolgozók mesélnek: „Tavaly március 7-én, hajnali 2 órakor, – egy előre kijelölt kifutópályára érkezett egy regisztrált amerikai szállító repülőgép. Itt már várta a gépet 4 páncélozott furgon és 2 Volkswagen tehermikrobusz, – melyek rendszáma hiányzott.

A gépjárművekből 15 fekete egyenruhás, testpáncélt és maszkot viselő fegyveres szállt ki, némelyiküknek gépfegyvere is volt. – Ezek a fegyveresek, a két várakozó gépjárműből a beálló repülőgép gyomrába pakoltak át  40 db – súlyos ládát melyek, mint később kiderült; Ukrajna végső aranytartalékát rejtették.

Mikor végeztek, ezt követően egy titokzatos férfi érkezett a géphez. Mire a rendszám nélküli autók sietve elhagyták a kifutópályát, majd a gép azonnal szabad jelzést kapott a toronytól, – s rögtön fel is szállt.

Mi akik láttuk ezt a titokzatos “speciális műveletet”, – azonnal jelentettük  a  repülőtér vezetésének – melyre azt a választ kaptuk; “Erősen ajánlatos nem beavatkozni mások dolgaiba!”

Később  tájékoztatta őket egy egykori magas rangú minisztériumi tisztviselő, hogy; „Ukrajna új vezetői az ország teljes aranytartalékát, – az Egyesült Államokba szállíttatták.”)

A kijevi rezsim összetétele egyébként az USA két tervét tükrözi: neoliberálisok, akik a gazdaságot irányítják, és szoros kapcsolatot ápolnak a Nyugattal, valamint a fasiszták, akik erővel semmisítik meg a tiltakozókat. (Lásd Ukrán Parlament kommunista frakciójának feloszlatása,  és a Kommunista Párt betiltása)

A kijevi rezsim már több mint egy éve  vesz részt területi zászlóaljnak álcázott katonai „halálosztagok” létrehozásában.

Fel vannak készítve, nem utolsó sorban a  fő ellenségük, Oroszország ellen.

Az európai források arról számolnak be, hogy az Ukrán Nemzetbiztonsági Tanács,  elküldte követeit Nyugat-Európába, hogy szélsőjobbosokat és fasisztákat verbuváljanak az orosz ellenes harcokhoz.

 

A Jobb Szektor francia ágát már létrehozták, a tagság pedig erőteljes szervezőmunkába, toborzásba kezdett.

Ennek egyik kulcsfigurája Gaston Besson veterán, aki megjárta Horvátországot, Boszniát, Burmát és Laoszt, hogy embereket gyűjtsön, szavai szerint:  az ukrajnai „véres szafari”-hoz.

Figyelemre méltó az az információ is, hogy több száz ilyen aktivista szivárog be Lengyelország felől Kalinyingrádba…

 

Milyen kockázatok fenyegetik ma Oroszország népét?

Dél felől az USA Iszlám állam projektje jelent fenyegetést, amelynek már kiterjedt hálózata van Oroszországban. Az iszlám állam melyet ugyanúgy hozott létre az USA mesterséges hisztériakaltésre, a közvélemény félrevezetésére, akár csak megrendezte korábban a World Trade Center elleni akciót.

Az ukrán  neonácik megnyerése/részvétele pedig azzal magyarázható, hogy a meggyőződésük  szerint a „földjüknek” a Don-folyótól az Észak-Kaukázusig kell terjednie.

Az ukrán Biztonsági Tanács pedig vélhetően már harci tapasztalattal rendelkező „dzsihádistákkal” fogja tovább erősíteni a nyugat-európai nácik sorait.

A történelem azt mutatja, (Lásd többek között hogy  a II. Világháború alatt Patton tábornok hogyan igyekezett minél több Náci tisztviselőt meghagyni alsóbb közigazgatási posztokon) hogy Washingtonnak erkölcsi szempontból, sohase volt gondja a nácikkal való együttműködéssel.

Ahogyan ma sem okoz gondot a katonai segítségnyújtás a „dzsihádistáknak” Szíriában és a neonáciknak Ukrajnában.

Több tucat krími tatár, akik Szíriában harcoltak, aktívan részt vettek a Majdanon és az azt követő februári puccson is.

Tavaly február közepén a Majdanon még a szíriai terroristák zászlója is lengett.

Majd az Al-Kaidához, és az Iszlám Államhoz közel álló egyik  csoport vezetőjének képviselője felszólította a szélsőségeseket Ukrajnában, hogy hirdessenek „dzsihádot” az orosz kormány ellen.

Ezt követően pedig az orosz hírügynökségek 300 ukrán zsoldosról számoltak be, akik március-április környékén visszatértek Szíriából és Donbasszban harcoltak.

Az etno-szeparatisták, dzsihádisták,  és a fasiszták az elmúlt években jelentősen aktivizálódtak Oroszországban is.

Alekszander Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat vezetőjének nyilatkozata szerint az orosz titkosszolgálatok csak Szibériában két év alatt a nemzetközi terrorista szervezetek 11 sejtjének a tevékenységét számolták fel.

Szibéria a figyelmük középpontjában áll az ipari és a védelmi potenciáljuk tekintetében, valamint a határ menti elhelyezkedése és az illegális migráció magas szintje miatt.

Ezen kívül Szibériában az elmúlt években, a fiatalokból álló szélsőjobboldali bandák száma drasztikus mértékben megnőtt, amelyek „a céljaik elérése érdekében terrort és erőszakot vetnek be”.

Pl. tavaly Február elején a tatár szeparatisták vezéreit felszólították az „orosz euromajdan” megszervezésére.

A jelszavuk: „Ma Ukrajna, holnap Oroszország!”.

A törekvéseik támogatásra lelnek az Egyesült Államok Oroszországi diplomáciai struktúráiban, amelyek idén nyáron fokozták az együttműködésüket a Közel-Urál és Baskíria oroszellenes sejtjeivel.

Az egyik legaktívabb ezen a területen a jekatyerinburgi amerikai főkonzul, Otto Hans Van Maerssen.

Ő és a beosztottjai többször szerepeltek azokban a botrányokban, amelyek az amerikai nagykövetség munkatársainak rendkívüli aktivitásához kötődnek.

Az amerikai diplomácia gyakorlatilag igyekszik befolyásolni ezen orosz régió belső helyzetét azáltal, hogy informális kapcsolatot alakítanak ki az etnikai szeparatistákkal, iszlám szélsőségesekkel liberálisokkal és a fasisztákkal.

A legnagyobb és legijesztőbb probléma az, hogy ha az Oroszország destabilizálását célzó forgatókönyvet végül sikerül megvalósítaniuk akár csak részben is, akkor az “iszlamistákból”, nácikból és etnikai szeparatistákból álló förtelmes ellenséggel való küzdelem nem csak az orosz  hadseregre fog hárulni, hanem a teljes orosz társadalomra, az ország népére is.

 

 

Juhász Norbert

Népi Front

egri titkára