A Népi Front lapja

Történelmi séta

 A szovjet katona meghalt értünk, s nemcsak értünk, hanem azokért is, akik ma szidják, gyalázzák őt.
A szovjet katona hősiessége nélkül nem valószínű, hogy magyar emberek élhetnének ebben az országban.

Kétszer szabadítottak fel bennünket, kétszer ontották vérüket egy idegen ország  háborúba, gyalázatba hajtott népéért. A német nemzetiszocialisták, a nyilaskeresztes nemzetvesztők és hazaárulók  karmaiból, majd az árulók, és vérszomjas bűnözők bakancsai alól mentették ki népünket és hazánkat.

A szovjet katona arca sokak számára életet, felszabadítást jelentett. Évtizedekkel a felszabadulás után, nekünk a jövőt és a reményt jelképezi.

A Szovjet parcellában

Vörös virágokat helyeztünk el a sírokon. Több ezer hős nyugszik itt. Nézzük az évszámokat…szinte csak fiatalok. Alig éltek, nem is éltek. Nem! Ők ma is élnek. Emberfeletti bátorságukkal új életet szereztek, s bennünk, a magyar kommunisták, a humanista emberek szívében élnek, s mi továbbörökítjük  szellemüket meggyőződésünkkel, hitünkkel utódainknak. Vörös lánggal égjen az emlékezet, s adjon erőt minden elnyomott népnek! Példaképek ők, akikhez nehéz felnőni.
Sétálunk a sírok között, s büntetlenül állunk meg a vörös csillag alatt. Tudjátok, Katona Elvtársak, hogy nálunk a vörös csillag viselése bűncselekmény? Csak itt ragyoghat forró tűzzel, mert a Ti emléketeket, még az ellenségnek is tisztelni kell. Ti adtok erőt, hogy megváltsuk hazánkat újból.

Sétálunk a ragyogó őszben, s látjuk mosolygós arcotokat a sírköveken, a fák lombjaiban, az aranyló őszi napsugárba, s csukott szemünkben a könnyeink között. Ti vagytok a remény!

A Népi Front vörös virágai selymesen lobognak a sírokon, mint az őrtüzek. Őrzők! Vigyázzatok ránk!

Fogarasi Zsuzsanna

Népi Front budapesti titkára

Ady Endre verse, David Szamojlov fordításában

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Gorkij alakjai hogy kísértenek...

Hetvennyolc esztendeje halt meg a zseniális   szovjet író, aki függetlenül politikai
No thumbnail available

Kommunizmus

  A kommunizmus az emberi társadalom legősibb és legtermészetesebb szervezeti formája, a történelmi
A szovjet-orosz filmkultúra II. – Kultúrszociológiai gondolatok és a nagybetűs Irodalmi hagyomány

A szovjet-orosz filmkultúra II. – Kultúrszociológiai gondolatok és a nagybetűs Irodalmi hagyomány

A mintegy hetven év szovjet szocialista rendszerének tökéletes „hátrafelé elsült fegyvere” saját
Légy szerző!
Légy szerző!