Török fasiszták 32 kurd elvtársat gyilkoltak meg

A török biztonsági erők 32 kurd harcossal végeztek az utóbbi két napban az ország főleg kurdok lakta délkeleti részén, így ez volt az egyik legvéresebb hétvége a három évtizede tartó konfliktus júliusi kiéleződése óta – közölte vasárnap a hadsereg és több biztonsági forrás.  A tájékoztatás szerint a rendőrség a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) 12 katonáját ölte meg vasárnapra virradóra Van városában.

A hadsereg eközben 16 kurd lázadóval végzett a hétvégén a szíriai és iraki határ közelében fekvő Cizre és Silopi városában, további négyet pedig a régió legnagyobb településének számító Diyarbakir egyik történelmi kerületében, Surban ölt meg. Az utóbbi három városban  összesen 450 olyan harcossal  végeztek a török biztonsági erők a kijárási tilalom decemberi bevezetése óta, akik leghatékonyabban és legbátrabban küzdenek az Iszlám Állam ellen. A kurdbarát ellenzéki Demokrata Néppárt (HDP) eközben arról számolt be, hogy a térségben ez idő alatt 81 civil is a harcok halálos áldozatává vált.
Közismert, hogy a Kurd Munkáspárt és az YPG az ISIS legfélelmetesebb ellenségei.
A kurdokhoz csatlakoztak angol, olasz, spanyol és amerikai önkéntesek is, hogy legyőzhessék a világot, az életet fenyegető Antikrisztust, az Iszlám Államot. “Itt mindennek van értelme!”- nyilatkozta egy nyugati önkéntes.
A NATO-tag Törökország, ha valóban a béke híve, miért gyilkolja a kurdokat?
Ezek után ki hiszi el azt, hogy a migrációs válság kirobbanása mögött nem az USA és Törökország áll? Ankara le akar számolni a háború ürügyén saját ellenségeivel, vissza akarja szorítani a PKK-t, mégpedig NATO- segítséggel. Mivel azonban a nyugati hatalmak számára a Demokratikus Unió Párt (PYD) és annak fegyveres testülete, a Népi Védelmi Egységek (YPG) stratégiai szövetséges, Ankara abban bízik, hogy változtatásra bírhatja rá a nagyhatalmakat ebben a kérdésben, és ha nem leszámol maga a kurdokkal, akár etnikai tisztogatással. Teszi ezt akkor is, ha ezzel az Iszlám Államot segíti.