Tiltakozz a CETA ellen!

Kanada és az Európai Unió között létrejött szabadkereskedelmi és partnerségi megállapodást (CETA) Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, Robert Fico, az unió soros elnökségét betöltő Szlovákia kormányfője és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök Brüsszelben  aláírásával hitelesítette.Kapcsolódó kép

A CETA a támogatók szerint a vámok, illetve a gazdasági kapcsolatok további mélyítését hátráltató más akadályok lebontása révén elősegítené a növekedést és a munkahelyteremtést az Európai Unióban és Kanadában is.

Az ellenzők szerint ugyanakkor az egyezmény általános deregulációt von majd maga után, és korlátozza a nemzeti kormányok mozgásterét,  gyengíti az  egyébként is foghíjas dolgozói jogokat, a fogysztóvédelmet  és jelentős mértékben lazulnak a környezetvédelmi előírások is. Kanadai és európai civil szervezetek  felhívják a parlamenteket és szervezeteket, hogy szavazzanak a szerződés ratifikálása ellen. Az állásfoglaláshoz itt lehet csatlakozni:

http://www.s2bnetwork.org/support-joint-eu-canada-statement-ceta/