A Népi Front lapja

Technikai okok miatt ne egyél, és lakj a híd alatt! Fizetés nélkül a kórházi dolgozók

Több mint száz kórházi dolgozó nem kapta meg az októberi fizetését a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ több osztályán, értesült az Index. A kifizetés elmaradása a részmunkaidőben és félállásban dolgozókat érinti: ápolókat, nővéreket, betegszállítókat, adminisztrátorokat. A kórház igazgatója szerint technikai problémáról van szó, és szóltak előre. Törvény szerint minden hónap 10-ig kellene megkapniuk a bérüket, a kórház egyik dolgozója szerint “ha pár nap csúszással is, de hó közepéig meg szokott történni az utalás”. Most viszont már három hete késik a fizetés, amit nem hivatalosan azzal magyaráz a kórház a dolgozói felé, hogy  az Államkincstárban átálltak a KÉR-rendszerre, emiatt keletkezett valami olyan adminisztratív zavar, amiért nem tudnak utalni.

A KÉR a Kormányzati Érkeztetési Központ, ez az a gigantikus állami szkennerközpont, ami bizonyos helyeken leegyszerűsíti, máshol éppen megbonyolítja az állami szervek egymás közti egyébként is nehézkes kommunikációját.

Az államkincstárban dolgozó forrásaink szerint nincs szó arról, amit a kórház állít, ők már rég átutalták az intézmények fenntartójának a pénzt, a probléma rajtuk kívül áll. A Péterfy egyik dolgozója azt állította az Indexnek, hogy azért késnek a bérek, mert a kórház akut pénzhiánnyal küszködik.

A Péterfy-ben van olyan dolgozó, akit a fizetési elmaradás miatt kitettek az albérletéből. A kifizetetlen alkalmazottak közös fellépésre készülnek. Többen állítják, hogy ha nem kapják meg december 1-ig a bérüket, akkor nem mennek be dolgozni. A csekket be kell fizetni. Senkit nem érdekel a technikai ok.

Megkerestük a kórházat és az Államkincstárt is. A kórház főigazgatója levelében azt írta, hogy a megbízási szerződéssel foglalkoztatott dolgozók november közepéhez képest valóban két hét csúszással kapják meg a fizetésüket, a csúszás pedig az, hogy átállás miatt november 5 –16 között bérszámfejtési rendszer nem működött. Az igazgató szerint erről körlevélben tájékoztatták a dolgozókat.  „ A késés oka nem pénzhiány, hanem informatikai rendszer átállás technikai késedelme, a pénz hiába van itt, ha a bérszámfejtés az átállás miatt csak mostanra, azaz két hét csúszással volt működőképes”.

Nagy úr a technika. Jól odakozmált hozzá a világ. Pedig mindig készenlétben kell tartani a lovat, arra az esetre, ha nem indul az autó!

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Kommunizmus

  A kommunizmus az emberi társadalom legősibb és legtermészetesebb szervezeti formája, a történelmi
No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor -2. rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

Korunk egyik nagy hazugsága: kommunizmus=erőszak, kapitalizmus=demokrácia. „(A kommunizmus) megvalósításába mindig olyan emberek kezdtek
No thumbnail available

Gorkij alakjai hogy kísértenek...

Hetvennyolc esztendeje halt meg a zseniális   szovjet író, aki függetlenül politikai
Légy szerző!
Légy szerző!