A Népi Front lapja

Technikai okok miatt ne egyél, és lakj a híd alatt! Fizetés nélkül a kórházi dolgozók

Több mint száz kórházi dolgozó nem kapta meg az októberi fizetését a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ több osztályán, értesült az Index. A kifizetés elmaradása a részmunkaidőben és félállásban dolgozókat érinti: ápolókat, nővéreket, betegszállítókat, adminisztrátorokat. A kórház igazgatója szerint technikai problémáról van szó, és szóltak előre. Törvény szerint minden hónap 10-ig kellene megkapniuk a bérüket, a kórház egyik dolgozója szerint “ha pár nap csúszással is, de hó közepéig meg szokott történni az utalás”. Most viszont már három hete késik a fizetés, amit nem hivatalosan azzal magyaráz a kórház a dolgozói felé, hogy  az Államkincstárban átálltak a KÉR-rendszerre, emiatt keletkezett valami olyan adminisztratív zavar, amiért nem tudnak utalni.

A KÉR a Kormányzati Érkeztetési Központ, ez az a gigantikus állami szkennerközpont, ami bizonyos helyeken leegyszerűsíti, máshol éppen megbonyolítja az állami szervek egymás közti egyébként is nehézkes kommunikációját.

Az államkincstárban dolgozó forrásaink szerint nincs szó arról, amit a kórház állít, ők már rég átutalták az intézmények fenntartójának a pénzt, a probléma rajtuk kívül áll. A Péterfy egyik dolgozója azt állította az Indexnek, hogy azért késnek a bérek, mert a kórház akut pénzhiánnyal küszködik.

A Péterfy-ben van olyan dolgozó, akit a fizetési elmaradás miatt kitettek az albérletéből. A kifizetetlen alkalmazottak közös fellépésre készülnek. Többen állítják, hogy ha nem kapják meg december 1-ig a bérüket, akkor nem mennek be dolgozni. A csekket be kell fizetni. Senkit nem érdekel a technikai ok.

Megkerestük a kórházat és az Államkincstárt is. A kórház főigazgatója levelében azt írta, hogy a megbízási szerződéssel foglalkoztatott dolgozók november közepéhez képest valóban két hét csúszással kapják meg a fizetésüket, a csúszás pedig az, hogy átállás miatt november 5 –16 között bérszámfejtési rendszer nem működött. Az igazgató szerint erről körlevélben tájékoztatták a dolgozókat.  „ A késés oka nem pénzhiány, hanem informatikai rendszer átállás technikai késedelme, a pénz hiába van itt, ha a bérszámfejtés az átállás miatt csak mostanra, azaz két hét csúszással volt működőképes”.

Nagy úr a technika. Jól odakozmált hozzá a világ. Pedig mindig készenlétben kell tartani a lovat, arra az esetre, ha nem indul az autó!

TI ÍRTÁTOK

In Memoriam Urbán Sándor

„A forradalmak az elnyomottak és kizsákmányoltak ünnepei.” Lenin szavai ezek. A forradalmak megszülik hőseiket. Régóta tudjuk ezt a munkásmozgalom történetéből. De ezen ünnepnapokból oly’ kevés van. H

50 kiló műanyag másodpercenként!

A folyókba dobott műanyag hulladék jelenti az óceánok szennyezésének egyik legfőbb forrását, és a legnagyobb szennyezők az ázsiai folyók – írják  holland kutatók. Számításaik szerint a fo

"Fehérek közt egy európai". Thomas Mann (Lübeck, 1875. június 6. – Zürich, 1955. augusztus 12.)

Német író, a 20. századi német nyelvű irodalom egyik legjelentősebb alakja. Elbeszéléstechnikája a 19. századhoz, elsősorban Tolsztojhoz, illetve Theodor Fontane és Richard Wagner szimbólumaihoz és ve
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

Egy olyan geopolitikai közegben, amelynek immár több évszázada az összes különlegességét többnyire
A CEU-s és Civil tüntetések margójára – A valódi változáshoz felismerés és tettek kellenek

A CEU-s és Civil tüntetések margójára – A valódi változáshoz felismerés és tettek kellenek

Aki még nem vette volna észre Magyarországon – és nem haszonélvezője a
No thumbnail available

Proletárdiktatúra és demokrácia

Proletárdiktatúra és demokrácia a politikai néphit szerint összeegyeztethetetlen fogalmak, mondván, hogy a
Légy szerző!
Légy szerző!