Sztrájk a köztisztviselőknél és közalkalmazottaknál

Az önkormányzati köztisztviselők bérének 2016. október 1-jei hatállyal, bruttó harminc százalékos emelését követeli a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), amely szombati kongresszusán sztrájk előkészítő bizottságot alakított. Az MKKSZ ugyanakkor hangsúlyozta: a sztrájk végső eszköz.

 Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a szakszervezet által képviselt munkavállalók körében az elmúlt nyolc évben egyáltalán nem történt béremelés, többek fizetése nominálisan  csökkent is. Az MKKSZ jelezte: amennyiben a dolgozói létszám nem csökken, támogatja a kormány közelmúltban tett ígéretét, miszerint július 1-étől 30 százalékkal nő a járási hivatalok munkatársainak bére. Azonban a szakszervezet szerint ez a megoldás csak azért jött létre, hogy ne kelljen a teljes magyar közigazgatás személyi állományának bérrendezését megvalósítani.
“A KMP-nek egész agitációjában a napi kérdésekből, a tömegek mindennapi életérdekeiből kell kiindulnia.” Elődeink így határozták meg a politikai munka lényegét. Számunkra is ugyanilyen fontosak ezek a kérdések.  Első és legfontosabb feladatunk ! Minden tevékenységünket ennek a munkának rendeljük alá, és ezért tanulunk, fejlesztjük magunkat. Harc a dolgozóval, a dolgozóért!
“Egyszer-másszor győznek a munkások, de csak ideig-óráig. Harcaik tulajdonképpeni eredménye nem a közvetlen siker, hanem a munkások egyre szélesebben terjedő egyesülése. Ezt előmozdítják a nagyipar által létrehozott egyre növekvő közlekedési eszközök, amelyek a különböző helységek munkásai között kapcsolatot teremtenek. Márpedig csak erre a kapcsolatra van szükség, hogy a sok, mindenütt azonos jellegű helyi harc nemzeti méretű harccá, osztályharccá központosuljon. De minden osztályharc politikai harc. ” (A Kommunista Kiáltvány)
Frontoldal