A Népi Front lapja

Szolidaritás Kubával és Venezuelával

Október 14-én, szombaton az Európai Baloldal meghívására, pártunk, a Népi Front képviselői és szimpatizánsai részt vettek a Venezuelai Bolivári Köztársaság Nagykövetségén tartott szolidaritási rendezvényen.

Az a véleményünk, hogy akcióegységre kell törekedni más baloldali pártokkal, azokban a kérdésekben, amelyekben egyetértünk.

A rendezvényen  részt vett számos ország kommunista – és munkáspártjának küldötte.
A venezuelai, kubai, brazil és guatemalai pártok képviselői tárgyilagosan elemezték saját országaik és pártjaik helyzetét. Rendkívül tanulságos volt az a higgadtság, ahogyan a sok gonddal küzdő  országok és pártok felelős vezetői   elemzik a helyzetet és rávilágítanak a hibákra, megoldásokat keresnek, új utakat és  lehetőségeket.
Az előadók elítélték az USA agresszív politikáját, az európai jobboldal xenofóbiáját és a menekültekkel szembeni gyűlöletkeltő magatartást, amellyel a társadalmat mérgezik.
Együttműködésre, elfogadásra és a békéért való cselekvésre biztattak.
A rendezvényen részt vettek magyar civil szervezetek is, mint például a Magyar Békekör, az ATTAC és nem utolsó sorban a Latin-Amerika Társaság,  amelynek külön köszönet mindazért, amit az internacionalizmus  és a népek közötti szolidaritás éredekében tesz.
Mi, a Népi Front a valóságos, kézzelfogható szolidaritás hívei vagyunk. Elutasítunk mindenféle álságos távinternacionalizmust, amely a tőke által vezérelt nemzeti érdeket előbbre helyezi a proletárok közös, globális céljainál.
Fogarasi Zsuzsanna
Képtalálat a következőre: „lucha continua”

TI ÍRTÁTOK

Kelet-európai rasszizmus

Avagy a népbutítás története, fontossága és eredménye napjainkban Üdvözlöm Kedves Olvasó! Azt az alapvető tényt senki sem cáfolhatja, hogy mindennapjaink nagy részét reklámok tengere és a lépten

Az orvoshiány miatt kórházi osztályok zárnak be Jászberényben

Az orvoshiány miatt nyáron részlegesen szüneteltetik a jászberényi kórházban a belgyógyászati-, a krónikus-, illetve a rehabilitációs osztály működését – írja a  megyei lap, a szoljon.hu. A nyári szab

In Memoriam Urbán Sándor

„A forradalmak az elnyomottak és kizsákmányoltak ünnepei.” Lenin szavai ezek. A forradalmak megszülik hőseiket. Régóta tudjuk ezt a munkásmozgalom történetéből. De ezen ünnepnapokból oly’ kevés van. H
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Ütött-kopott külvárosi balladáim

Ütött-kopott külvárosi balladáim

Mégis. Nekem ők a minden, az én külvárosi balladáim, befészkelve magukat lelkemnek-szívemnek
Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

"Rájuk erőszakolták a békét, de ez a béke uzsorás béke, gyilkosok és
Légy szerző!
Légy szerző!