Szolidaritás Kubával és Venezuelával

Október 14-én, szombaton az Európai Baloldal meghívására, pártunk, a Népi Front képviselői és szimpatizánsai részt vettek a Venezuelai Bolivári Köztársaság Nagykövetségén tartott szolidaritási rendezvényen.

Az a véleményünk, hogy akcióegységre kell törekedni más baloldali pártokkal, azokban a kérdésekben, amelyekben egyetértünk.

A rendezvényen  részt vett számos ország kommunista – és munkáspártjának küldötte.
A venezuelai, kubai, brazil és guatemalai pártok képviselői tárgyilagosan elemezték saját országaik és pártjaik helyzetét. Rendkívül tanulságos volt az a higgadtság, ahogyan a sok gonddal küzdő  országok és pártok felelős vezetői   elemzik a helyzetet és rávilágítanak a hibákra, megoldásokat keresnek, új utakat és  lehetőségeket.
Az előadók elítélték az USA agresszív politikáját, az európai jobboldal xenofóbiáját és a menekültekkel szembeni gyűlöletkeltő magatartást, amellyel a társadalmat mérgezik.
Együttműködésre, elfogadásra és a békéért való cselekvésre biztattak.
A rendezvényen részt vettek magyar civil szervezetek is, mint például a Magyar Békekör, az ATTAC és nem utolsó sorban a Latin-Amerika Társaság,  amelynek külön köszönet mindazért, amit az internacionalizmus  és a népek közötti szolidaritás éredekében tesz.
Mi, a Népi Front a valóságos, kézzelfogható szolidaritás hívei vagyunk. Elutasítunk mindenféle álságos távinternacionalizmust, amely a tőke által vezérelt nemzeti érdeket előbbre helyezi a proletárok közös, globális céljainál.
Fogarasi Zsuzsanna
Képtalálat a következőre: „lucha continua”