A Népi Front lapja

Szolidaritás Kubával és Venezuelával

Október 14-én, szombaton az Európai Baloldal meghívására, pártunk, a Népi Front képviselői és szimpatizánsai részt vettek a Venezuelai Bolivári Köztársaság Nagykövetségén tartott szolidaritási rendezvényen.

Az a véleményünk, hogy akcióegységre kell törekedni más baloldali pártokkal, azokban a kérdésekben, amelyekben egyetértünk.

A rendezvényen  részt vett számos ország kommunista – és munkáspártjának küldötte.
A venezuelai, kubai, brazil és guatemalai pártok képviselői tárgyilagosan elemezték saját országaik és pártjaik helyzetét. Rendkívül tanulságos volt az a higgadtság, ahogyan a sok gonddal küzdő  országok és pártok felelős vezetői   elemzik a helyzetet és rávilágítanak a hibákra, megoldásokat keresnek, új utakat és  lehetőségeket.
Az előadók elítélték az USA agresszív politikáját, az európai jobboldal xenofóbiáját és a menekültekkel szembeni gyűlöletkeltő magatartást, amellyel a társadalmat mérgezik.
Együttműködésre, elfogadásra és a békéért való cselekvésre biztattak.
A rendezvényen részt vettek magyar civil szervezetek is, mint például a Magyar Békekör, az ATTAC és nem utolsó sorban a Latin-Amerika Társaság,  amelynek külön köszönet mindazért, amit az internacionalizmus  és a népek közötti szolidaritás éredekében tesz.
Mi, a Népi Front a valóságos, kézzelfogható szolidaritás hívei vagyunk. Elutasítunk mindenféle álságos távinternacionalizmust, amely a tőke által vezérelt nemzeti érdeket előbbre helyezi a proletárok közös, globális céljainál.
Fogarasi Zsuzsanna
Képtalálat a következőre: „lucha continua”

TI ÍRTÁTOK

Megint szobrot döntöttek a primitív fasiszták

Kedd reggel elhurcolták Lukács György szobrát a XIII. kerületi Szent István parkból. A szobor helyszínét megnéztem. Nincs ott Lukács György szobra, csak a szelleme lebeg vörös lángoszlopként, hogy uta

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

Egy olyan geopolitikai közegben, amelynek immár több évszázada az összes különlegességét többnyire
No thumbnail available

Petőfi Sándor: RESPUBLIKA

Respublika, szabadság gyermeke S szabadság anyja, világ jótevője, Ki bujdosol, mint a Rákócziak, Köszöntelek a
No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor -1. rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

Gyerekkoromban szerettem Nemere István fantasztikus regényeit olvasni. Talán éppen az ő izgalmas
Légy szerző!
Légy szerző!