A Népi Front lapja

Szolidaritás Kubával és Venezuelával

Október 14-én, szombaton az Európai Baloldal meghívására, pártunk, a Népi Front képviselői és szimpatizánsai részt vettek a Venezuelai Bolivári Köztársaság Nagykövetségén tartott szolidaritási rendezvényen.

Az a véleményünk, hogy akcióegységre kell törekedni más baloldali pártokkal, azokban a kérdésekben, amelyekben egyetértünk.

A rendezvényen  részt vett számos ország kommunista – és munkáspártjának küldötte.
A venezuelai, kubai, brazil és guatemalai pártok képviselői tárgyilagosan elemezték saját országaik és pártjaik helyzetét. Rendkívül tanulságos volt az a higgadtság, ahogyan a sok gonddal küzdő  országok és pártok felelős vezetői   elemzik a helyzetet és rávilágítanak a hibákra, megoldásokat keresnek, új utakat és  lehetőségeket.
Az előadók elítélték az USA agresszív politikáját, az európai jobboldal xenofóbiáját és a menekültekkel szembeni gyűlöletkeltő magatartást, amellyel a társadalmat mérgezik.
Együttműködésre, elfogadásra és a békéért való cselekvésre biztattak.
A rendezvényen részt vettek magyar civil szervezetek is, mint például a Magyar Békekör, az ATTAC és nem utolsó sorban a Latin-Amerika Társaság,  amelynek külön köszönet mindazért, amit az internacionalizmus  és a népek közötti szolidaritás éredekében tesz.
Mi, a Népi Front a valóságos, kézzelfogható szolidaritás hívei vagyunk. Elutasítunk mindenféle álságos távinternacionalizmust, amely a tőke által vezérelt nemzeti érdeket előbbre helyezi a proletárok közös, globális céljainál.
Fogarasi Zsuzsanna
Képtalálat a következőre: „lucha continua”

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Tegnap, ma, holnap

Tegnap még szánakozva dobtál volna egy tízest a sarki koldus kalapjába, ha
No thumbnail available

Élő hazugságok, meghamisított történelem

Élő hazugsággá vált az, hogy a Kádár-rendszer alatt ment tönkre az ország,
Engem felszabadítottak

Engem felszabadítottak

Nem éltem még, amikor először felszabadítottak. Hiszen ha nem jöttek volna, akik jöttek,
Légy szerző!
Légy szerző!