A Népi Front lapja

Szolidaritás a moldáviai Ifjúkommunistákkal!

A Népi Front mélységes felháborodással értesült a haza- és nemzetáruló, nemzetvesztő moldáviai rezsim bosszúhadjáratáról az ország hazafias, nemzeti elkötelezettségű erői ellen.

A 2009 őszén, a történelmi véletlennek köszönhetően hatalomra került rezsim gyáva módon most áll bosszút azért, mert hatalma öt éven keresztül hajszálon függött. És csak ugyanazok – az Egyesült Államok, és európai csatlósának – kegyéből maradhatott fenn. Öt év indokolt rettegéséért most állnak bosszút a moldáviai hazafiakon, a haza és haladás harcosain.

Mostanra megértük, ami Európában példátlan: politikai nézeteikért – a hazájukért vívott önfeláldozó harcuk megtorlásaként – embereket börtönbe zárnak!Koholt vádak alapján bár, de mindenféle épkézláb indok nélkül tartanak immár három hónapja előzetes letartóztatásban moldáv hazafiakat, közöttük ifjúkommunistákat.

Bár az áruló román bábrezsim naponta bizonykodik  európai elkötelezettségéről – fittyet hány az egyik legtekintélyesebb európai szervezet, az Európa Tanács felhívására, miszerint azonnal bocsássa szabadon az ország politikai foglyait.

Ezzel összefüggésben nem hallgathatunk az ország vezető politikai erejének, a nemzeti függetlenség eddigi legfőbb reménységének, a Moldovai Köztársaság Kommunistái Pártjának (PCRM) a történtekben játszott súlyos felelősségéről, a párt vezetőjének és vezetésének aljas árulásáról. Akik – Vlagyimir Voronyin pártelnökkel az élen – felrúgva a párt 2012. júniusi, történelmi jelentőségű VII. kongresszusának határozatait, az osztály- és nemzetárulás útjára léptek. Egy olyan történelmi pillanatban, amikor a párt biztos győzelmi eséllyel indulhatott volna a 2014. november 30-i parlamenti választáson – győzelemre jutva pedig, az említett pártkongresszus határozatának végrehajtásával, a végveszély órájában megmenthette volna az ország függetlenségét, véget vethetett volna a haza- és nemzetárulók bűnös, velejéig rothadt uralmának, az ország módszeres kifosztásának, népe nyomorba döntésének és nyomorban tartásának, szellemi és erkölcsi végromlásának.

Az áruló kurzus halad tovább, a maga logikus útján. Annak dacára, hogy a nép haladéktalanul megadta kemény válaszát az árulásra: a párt pillanatok alatt elvesztette szavazótáborának, parlamenti mandátumainak felét. A moldáv társadalom jól érzékelhetően máris hátat fordított az áruló pártnak. Amely, tovább haladva bűnös útján, megmentette annak a végtelenül rothadt, erkölcsileg degradálódott elitnek a hatalmát, amely elit ellen, még nem is olyan régen még harcolt. Bűnös fordulata érdekében kizárta soraiból a leginkább elvhű kommunistákat.  Közöttük fiatal elvtársainkat, Pável Grigorcsukot és Mihail Amerberget, akiket, gyalázatos módon, az ellenük folyó megtorló akcióban is sorsára hagyott. Emellett az árulók klikkje megkezdte az öngyilkos politikájával szembeni párton belüli ellenvélemény általános és erőszakos elhallgattatását.

A Voronyin klikk arcul vágja mindazt, amiért Moldávia fennállása óta küzd, s becstelen módon kiárusítja a néphatalom intézményrendszerét, zöld utat ad a szélsőjobboldali erők térnyeréséhez. Sajnálatosnak tartjuk, hogy a nagymúltú párt – és a mindeddig harcos kommunista ifjúsági szervezet tagsága – mindezt tétlenül, passzívan szemléli, maga is sorsára hagyván ezzel eddigi elvtársait, harcostársait.

A két fiatal elvtárs bűne az volt, hogy „Antifasiszta Akció” néven rendezőgárda szervezésébe fogtak – tekintettel az országban akadálytalanul szervezkedő és garázdálkodó újfasiszta (közöttük a moldáv függetlenség ellen immár nyíltan fellépő román irredenta és újfasiszta) csoportok egyre növekvő, egyre fenyegetőbb agresszivitása közepette. Voronyin „pártelnök” odáig süllyedt, hogy ezeket a bátor fiatalokat személyesen jelentette föl a (leplezetlenül elnyomó, román irredenta érdekeket képviselő) nemzetbiztonsági szolgálatnál.

Miközben az utóbbi az „erőszakos felforgatás” vádját koholva, kezdeményezte a négy hazafi – megfélemlítés céljából történő – letartóztatását és vizsgálati fogságba helyezését. Melyek hatályát a szolgálatkész vérbírák, és -ügyészek havonta hosszabbítgatnak meg – miközben nyilvánvalóan képtelenek bármilyen, valamennyire is elfogadható vádat kiötölni.

Mindez szabad utat nyit ahhoz a nemzetrontó kurzushoz, amelynek nem is titkolt célja, hogy Moldáviát – lakossága elsöprő többségének akarata ellenére – visszatoloncolja az 1918 és 1940 között egyszer már meggyűlölt román uralom alá.

A román vezetés már leplezetlenül készül az újabb annexióra.  Ebben ugyanúgy élvezve ugyanazok – az USA, az Európai Unió – Támogatását, amelyek Kijevben is, hatalomba emelték és erőszakkal is hatalmon tartják a hazaáruló fasiszta juntát.

A Népi Front következetesen kiáll a moldáv nép függetlenségének megőrzése, és a bebörtönzöttek, meghurcoltak mellett!

Vesszenek az áruló fasiszta bérenc pártvezetők!

Követeljük a fogvatartott szabadságharcosok szabadon bocsájtását!

Éljen a nemzetközi szolidaritás!

Éljen a független Moldávia!

 

Népi Front Elnöksége

  1. március 4.

 

TI ÍRTÁTOK

Izraeli agresszor támadja Szíriát

A Bassár el-Aszad szíriai elnök oldalán harcoló egyik milícia három tagja életét vesztette, két harcosa pedig megsebesült vasárnap a Golán-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló részén egy izraeli kato

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Ütött-kopott külvárosi balladáim

Ütött-kopott külvárosi balladáim

Mégis. Nekem ők a minden, az én külvárosi balladáim, befészkelve magukat lelkemnek-szívemnek
Engem felszabadítottak

Engem felszabadítottak

Nem éltem még, amikor először felszabadítottak. Hiszen ha nem jöttek volna, akik jöttek,
No thumbnail available

Kommunizmus

  A kommunizmus az emberi társadalom legősibb és legtermészetesebb szervezeti formája, a történelmi
Légy szerző!
Légy szerző!