A Népi Front lapja

Szocialista fiatalokat gyilkolt az Iszlám Állam

2015. július 20-án, azaz tegnap, legalább 28 embert ölt meg az Iszlám Állam Suruc-ban. Legtöbbjük az Ifjúszocialisták Egyesületeinek Szövetsége (Federation of Socialist Youth Associations, amelyik az ESP-hez is tartozik) tagja. Mindannyian fiatalok és Suruc-ban óvodát és könyvtárat terveztek felépíteni.

A török ÖDP (Szabadság és Szolidaritás Párt) az alábbi nyilatkozatot adta ki a vérengzésről:

Elítéljük a Suruc-ban elkövetett vérengzést!
Az élet, a szabadság és a béke győzni fog!

Elítéljük az Ifjúszocialisták Egyesületeinek Szövetsége (Federation of Socialist Youth Associations, SGDF) ellen Suruc-ban elkövetett vérengzést!

Ez támadás ifjúságunk és gyermekeink ellen, akik életet akartak oda vinni. Ez támadás a szabadság, a béke és az élet ellen.

isisEgyüttérzésünket fejezzük ki az életüket vesztett nővéreink és fivéreink családtagjainak és mindazoknak, akik a szabadság oldalán állnak.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk a megsérült testvéreinknek.

A vérontás fő felelősei azok, akik fegyverekkel és bombákkal, a Nemzeti Hírszerző Ügynökség (MIT) harci járműveivel látják el az Iszlám Államot. Erdoğan, Davutoğlu és a kormányzó AKP párt a felelősek ezért a vérengzésért.

Az AKP kormány, amelyik a Rojava-nép szabadságért és békéért való felhívása ellen küzd sötét erőivel, véres-kezű, halált osztó kormány.

De bármi történjék is, a BÉKE győzni fog a népek ellenállásával és a szolidaritással! A szabadság győzni fog! Az élet győzni fog! Az imperializmus, az Iszlám Állam és az AKP el fog bukni az egész Közel-Keleten és országunkban is.

Forrás: Transform

TI ÍRTÁTOK

In Memoriam Urbán Sándor

„A forradalmak az elnyomottak és kizsákmányoltak ünnepei.” Lenin szavai ezek. A forradalmak megszülik hőseiket. Régóta tudjuk ezt a munkásmozgalom történetéből. De ezen ünnepnapokból oly’ kevés van. H

50 kiló műanyag másodpercenként!

A folyókba dobott műanyag hulladék jelenti az óceánok szennyezésének egyik legfőbb forrását, és a legnagyobb szennyezők az ázsiai folyók – írják  holland kutatók. Számításaik szerint a fo

"Fehérek közt egy európai". Thomas Mann (Lübeck, 1875. június 6. – Zürich, 1955. augusztus 12.)

Német író, a 20. századi német nyelvű irodalom egyik legjelentősebb alakja. Elbeszéléstechnikája a 19. századhoz, elsősorban Tolsztojhoz, illetve Theodor Fontane és Richard Wagner szimbólumaihoz és ve
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Az "én ötvenhatom"

1956 hatvanadik évfordulója alkalmából sorozat indult a Magyar Rádióban és az M1
No thumbnail available

Fohász a legszomorúbb barakkból

(A kapitalizmus áldozatainak emlékére)Szégyenszemre a XXI. századi Európa közepén áll a nyomorúságos
No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor-3.rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

A Nagy Októberi Szocialista Forradalom jelentőségét,világra gyakorolt hatását és benne Lenin szerepét
Légy szerző!
Légy szerző!