A Népi Front lapja

Szocialista fiatalokat gyilkolt az Iszlám Állam

2015. július 20-án, azaz tegnap, legalább 28 embert ölt meg az Iszlám Állam Suruc-ban. Legtöbbjük az Ifjúszocialisták Egyesületeinek Szövetsége (Federation of Socialist Youth Associations, amelyik az ESP-hez is tartozik) tagja. Mindannyian fiatalok és Suruc-ban óvodát és könyvtárat terveztek felépíteni.

A török ÖDP (Szabadság és Szolidaritás Párt) az alábbi nyilatkozatot adta ki a vérengzésről:

Elítéljük a Suruc-ban elkövetett vérengzést!
Az élet, a szabadság és a béke győzni fog!

Elítéljük az Ifjúszocialisták Egyesületeinek Szövetsége (Federation of Socialist Youth Associations, SGDF) ellen Suruc-ban elkövetett vérengzést!

Ez támadás ifjúságunk és gyermekeink ellen, akik életet akartak oda vinni. Ez támadás a szabadság, a béke és az élet ellen.

isisEgyüttérzésünket fejezzük ki az életüket vesztett nővéreink és fivéreink családtagjainak és mindazoknak, akik a szabadság oldalán állnak.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk a megsérült testvéreinknek.

A vérontás fő felelősei azok, akik fegyverekkel és bombákkal, a Nemzeti Hírszerző Ügynökség (MIT) harci járműveivel látják el az Iszlám Államot. Erdoğan, Davutoğlu és a kormányzó AKP párt a felelősek ezért a vérengzésért.

Az AKP kormány, amelyik a Rojava-nép szabadságért és békéért való felhívása ellen küzd sötét erőivel, véres-kezű, halált osztó kormány.

De bármi történjék is, a BÉKE győzni fog a népek ellenállásával és a szolidaritással! A szabadság győzni fog! Az élet győzni fog! Az imperializmus, az Iszlám Állam és az AKP el fog bukni az egész Közel-Keleten és országunkban is.

Forrás: Transform

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e

Globalizmus kontra nacionalizmus (A francia elnökválasztás 2017 tanulságai)

A kétpólusú világrendszer megszűnése után kialakult globális kapitalizmus egyik következménye a belpolitikai átrendeződés. Ezt tükrözi a most lezajlott francia elnökválasztás második fordulójának ered
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Petőfi Sándor: RESPUBLIKA

Respublika, szabadság gyermeke S szabadság anyja, világ jótevője, Ki bujdosol, mint a Rákócziak, Köszöntelek a
A szovjet-orosz filmkultúra II. – Kultúrszociológiai gondolatok és a nagybetűs Irodalmi hagyomány

A szovjet-orosz filmkultúra II. – Kultúrszociológiai gondolatok és a nagybetűs Irodalmi hagyomány

A mintegy hetven év szovjet szocialista rendszerének tökéletes „hátrafelé elsült fegyvere” saját
No thumbnail available

Fohász a legszomorúbb barakkból

(A kapitalizmus áldozatainak emlékére)Szégyenszemre a XXI. századi Európa közepén áll a nyomorúságos
Légy szerző!
Légy szerző!