A Népi Front lapja

Szocialista fiatalokat gyilkolt az Iszlám Állam

2015. július 20-án, azaz tegnap, legalább 28 embert ölt meg az Iszlám Állam Suruc-ban. Legtöbbjük az Ifjúszocialisták Egyesületeinek Szövetsége (Federation of Socialist Youth Associations, amelyik az ESP-hez is tartozik) tagja. Mindannyian fiatalok és Suruc-ban óvodát és könyvtárat terveztek felépíteni.

A török ÖDP (Szabadság és Szolidaritás Párt) az alábbi nyilatkozatot adta ki a vérengzésről:

Elítéljük a Suruc-ban elkövetett vérengzést!
Az élet, a szabadság és a béke győzni fog!

Elítéljük az Ifjúszocialisták Egyesületeinek Szövetsége (Federation of Socialist Youth Associations, SGDF) ellen Suruc-ban elkövetett vérengzést!

Ez támadás ifjúságunk és gyermekeink ellen, akik életet akartak oda vinni. Ez támadás a szabadság, a béke és az élet ellen.

isisEgyüttérzésünket fejezzük ki az életüket vesztett nővéreink és fivéreink családtagjainak és mindazoknak, akik a szabadság oldalán állnak.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk a megsérült testvéreinknek.

A vérontás fő felelősei azok, akik fegyverekkel és bombákkal, a Nemzeti Hírszerző Ügynökség (MIT) harci járműveivel látják el az Iszlám Államot. Erdoğan, Davutoğlu és a kormányzó AKP párt a felelősek ezért a vérengzésért.

Az AKP kormány, amelyik a Rojava-nép szabadságért és békéért való felhívása ellen küzd sötét erőivel, véres-kezű, halált osztó kormány.

De bármi történjék is, a BÉKE győzni fog a népek ellenállásával és a szolidaritással! A szabadság győzni fog! Az élet győzni fog! Az imperializmus, az Iszlám Állam és az AKP el fog bukni az egész Közel-Keleten és országunkban is.

Forrás: Transform

TI ÍRTÁTOK

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü

Olyan ez, mint a drogbárók háborúja!

Hatalmas a ramazuri a CEU ügyében. Hát, ha már polgári demokrácia van, akkor a kutyafáját, mi a baj a CEU-val, azaz az amcsi-európai egyetemmel?A burzsoá demokráciába ez belefér. Akkor most mi van?
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Tervgazdaság versus tervszerűség

A sztálini tervgazdaság politikai gazdaságtana (rövid tanfolyam) Red Star, 2008, november 19 (kommunista.net) 1917-ben Oroszországban
No thumbnail available

Az "én ötvenhatom"

1956 hatvanadik évfordulója alkalmából sorozat indult a Magyar Rádióban és az M1
Grósz Károlyról az igazat!

Grósz Károlyról az igazat!

A rendszerváltás óta eltelt 25 esztendőben divat és már-már kötelesség lett a
Légy szerző!
Légy szerző!