Szocialista fiatalokat gyilkolt az Iszlám Állam

2015. július 20-án, azaz tegnap, legalább 28 embert ölt meg az Iszlám Állam Suruc-ban. Legtöbbjük az Ifjúszocialisták Egyesületeinek Szövetsége (Federation of Socialist Youth Associations, amelyik az ESP-hez is tartozik) tagja. Mindannyian fiatalok és Suruc-ban óvodát és könyvtárat terveztek felépíteni.

A török ÖDP (Szabadság és Szolidaritás Párt) az alábbi nyilatkozatot adta ki a vérengzésről:

Elítéljük a Suruc-ban elkövetett vérengzést!
Az élet, a szabadság és a béke győzni fog!

Elítéljük az Ifjúszocialisták Egyesületeinek Szövetsége (Federation of Socialist Youth Associations, SGDF) ellen Suruc-ban elkövetett vérengzést!

Ez támadás ifjúságunk és gyermekeink ellen, akik életet akartak oda vinni. Ez támadás a szabadság, a béke és az élet ellen.

isisEgyüttérzésünket fejezzük ki az életüket vesztett nővéreink és fivéreink családtagjainak és mindazoknak, akik a szabadság oldalán állnak.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk a megsérült testvéreinknek.

A vérontás fő felelősei azok, akik fegyverekkel és bombákkal, a Nemzeti Hírszerző Ügynökség (MIT) harci járműveivel látják el az Iszlám Államot. Erdoğan, Davutoğlu és a kormányzó AKP párt a felelősek ezért a vérengzésért.

Az AKP kormány, amelyik a Rojava-nép szabadságért és békéért való felhívása ellen küzd sötét erőivel, véres-kezű, halált osztó kormány.

De bármi történjék is, a BÉKE győzni fog a népek ellenállásával és a szolidaritással! A szabadság győzni fog! Az élet győzni fog! Az imperializmus, az Iszlám Állam és az AKP el fog bukni az egész Közel-Keleten és országunkban is.

Forrás: Transform