Székesfehérvári kiköltöztetések. A nyomor fokozásának mesterei munkában…

Több szociális bérlakásban lakó kapott értesítést  az utóbbi hetekben, hogy  költözzön ki. Az emberek tanácstalanok.

“Az összes fát mi ültettük a környéken.” – mondta keserűen egy felszólított házaspár. Ők rendesen fizették a számláikat, tisztán tartották a környezetüket, mégis kézhez kapták a felszólítást. Ilyen országban, ilyen világban élünk. Kit érdekel az ember sorsa, érzelme, esetleg az élete? Az állam nem azért van, hogy a polgáraival foglalkozzon – ezt jó tudni.

Volt, aki a polgármesteri hivatalhoz és ügyvédhez is fordult – tájékoztatott a feol.hu – de ők sem tudtak segíteni, mert a tavalyi évben elfogadott embertelen Lakáskoncepció arról szól, hogy fokozni kell a fluktuációt, a mozgást. A bérlakás ugyanis nem arra való, hogy az emberek ott hosszabb ideig, évekig lakjanak, esetleg ott nemzedékek nőjenek fel, hanem átmeneti szállásokként üzemelnek a jövőben Székesfehérvárott.2015-08-01-niles-d

Az üressé tett lakásokat az önkormányzat azoknak adja, akiknek lakhatása egyáltalán nem megoldott. Igaz, a kiköltözőké sem megoldott, mert a jövedelmükből nem tudnak albérletet fizetni. Nem úgy, mint egyes parlamenti képviselők, akik a többszázezres fizetésük mellé még bérlakást is kapnak. Ó, szegények!

Sem a kormányzat, sem pedig az önkormányzat nem óhajt bérlakásokat építeni. Akinek nincs pénze, az “olyan is!”, hogy a hülyeség egyik klasszikusát idézzem.

Módszeresen fokozzák a nyomort és megfélemlítenek. “Kiteszlek te rohadt proli!” -fenyegetnek.  A kretének, majd úgyis csak a porondon lévő  haszonleső pártok közül választhatnak, az meg mind egykutya! Vidáman  homokoznak a nép kitartottjai bankjegyekkel teli játszóterükön, aztán, ha véletlenül nem választják meg őket, akkor nyüszítenek.

Minden egyes polgári és álkommunista pártra  leadott szavazattal a saját koporsódba ütöd a szeget!

“Még kér a nép, most adjatok neki!
Vagy nem tudjátok, mily szörnyű a nép,
Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?
Nem hallottátok Dózsa György hirét?
Izzó vastrónon őt elégetétek,
De szellemét a tűz nem égeté meg,
Mert az maga tűz; ugy vigyázzatok:
Ismét pusztíthat e láng rajtatok!” Petőfi Sándor 

“1. Bérlakásépítő program

A Népi Front a hajléktalanság felszámolása és a lakáshelyzet javítása érdekében hosszú távú szociális bérlakásépítő program indítását tartja szükségesnek, amely nem csak a hajléktalanok számára jelentene megoldást, hanem a fiatalok első lakáshoz való jutását is segítené. Az új bérlakásrendszer kiépítése, a már meglévő, de üresen álló önkormányzati lakások felújítása, valamint a lakások energiahatékonyságát növelő korszerűsítő beruházások indítása fellendülést hozhat az építőipar számára is. Az állami és önkormányzati ingatlanok használatba bocsátásával kell megállítani, hogy az igazságtalan devizahitelek miatt adósságcsapdába került és otthonukból kilakoltatott családok az utcára kerüljenek.

A Népi Front célja annak a méltatlan állapotnak felszámolása, hogy a saját lakással nem rendelkező, albérletben élő, alacsony keresetű dolgozók és fiatalok fizetésük döntő többségét bérleti díjra költsék.” – áll pártunk programjában.

Fogjunk össze az emberekkel!

F.ZS.