Súlyosan megsértik az emberi jogokat a NATO-tagországban

Múlt heti diyarbakiri látogatását követően a Magyarországon született holland munkáspárti  politikus nem nevezte terrorszervezetnek a PKK-t, amelyet Törökország, az Egyesült Államok és az Európai Unió is terrorszervezetnek tekint, mit sem törődve azzal, hogy ez nem igaz. Az az EU amelyik támogatja az ukrán fasisztákat is. Egy EU-ról beszélünk! A PKK a törökországi kurdok autonómiájáért küzd.  Nagy számban figyelhetők meg komoly emberi jogokat sértő megnyilvánulások, egyre elkeseredettebbek az emberek, az erőszaknak véget kell vetni – írta a baloldali EU-képviselő jelentésében. „A párbeszédnek folytatódnia kell. Mindent meg kell tennünk azért, hogy elkerüljük a véres polgárháborút Törökországban”.

A török kormány visszautasította a magyar származású politikus tárgyilagos, igaz jelentését. Volkan Bozkir, Törökország európai ügyekért felelős minisztere szerint a beszámoló elfogult. „Kati Piri nem említette meg a biztonsági erőinket érő folyamatos támadásokat, a városainkon esett kárt vagy azon fegyvertelen civilek ezreit, akik a PKK iskolákat, kórházakat és mentőautókat sújtó támadásait követően arra kényszerültek, hogy elhagyják otthonaikat” – fröcsögte világgá a fasiszta miniszter.
A helytartó egyben burkoltan fenyegette  is Pirit: nehézségei adódhatnak, ha a PKK-n kívül más tárgyalópartnert szeretne találni magának Törökországban.
Ismeretes, hogy a török erők etnikai tisztogatást hajtanak végre a kurdok között.