Spirálház az újpalotai emberekért!

A Népi Front újpalotai tagsága támogat minden olyan kezdeményezést és beruházást, amely kényelmesebbé, jobbá teszi a lakosok életét és segít a szegényeknek, hátrányos helyzetűeknek. A  Spirálházban minden együtt van: könyvtár, étterem, közösségi mosoda. Ami nagyon fontos: kedvező áron lehet hozzájutni a szolgáltatásokhoz. Minden hasonló beruházást támogatni kell! Sok sikert Újpalota! – mondta a Fogarasi Zsuzsanna budapesti titkár.

Pénteken és szombaton, kétnapos avató ünnepség során átadta az önkormányzat (László Tamás volt és Hajdú László jelenlegi polgármester) a felújított újpalotai Spirálházat. A Spirálház emeletére költözött az Újpalotai Családsegítő Szolgálat, ahol a háztartással, életvezetéssel, munkavállalással kapcsolatos problémákban tudnak segíteni a rászorulóknak, emellett különféle tanácsadással (pl: jogi, pszichológiai, mentálhigiénés) is támogatják a lakosságot.Szintén az emeleten található az új közösségi mosoda. A mosoda használata október 26-ig ingyenes, de regisztrálni kell hozzá a mosoda@palota-15.hu e-mail címen vagy a 06-20-515-2949-es telefonszámon (időpontot kapunk). Az ingyenes időszak után is kedvező áron lehet majd mosni: 400 forintba kerül egy teljes mosás (XV. kerületi lakosoknak!), de lehet csak mosást vagy csak szárítást is kérni 200-200 forintért.Mindenképpen érdemes lesz előre jelezni, ha mosni szeretnénk, hogy ne kelljen várakoznunk (egy mosás kb. 3 órát vesz igénybe). A mosodában  varroda is működni fog (a mosodát már lehet használni, a varrodai szolgáltatás  azonban még nem nyílt meg).

A Spirálház földszintjén új szolgáltatás a Pajtás önkiszolgáló étterem, ahol 535 forintba kerül a napi menü. A közösségi étkezde hétfőtől péntekig 11-től 15 óráig tart nyitva és lehetőség van egy hétre, egy hónapra vagy előre meghatározott napokra is befizetni. A menüt mindig hétfőn 9 és 10 óra között kell fizetni, melyhez személyi igazolványt és lakcímkártyát kérnek bemutatni. A 65 éven felüli kerületi lakosok és a rászorulók étkeztetését szociális alapon biztosítják.   Egy ígéretet mindenképpen hiányolunk:a Hubay művészeti iskola diákjának, Terenyei Tímeának a mozaikját a csigalépcső vázáról. Az épület felújítása előtt tett ígéretet arra a korábbi polgármester, László Tamás, hogy a tehetséges diák – aki azóta már a Képzőművészeti Egyetem tanulója – mozaik ötletét, melyet a Spirálház ötletpályázatára készített, megvalósítják. Reméljük, így lesz.  Szintén az épületbe költözött a Mufti, a Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája: őket is a földszinten találhatjuk meg (az épület hátulsó, parkolók felé eső részén van a bejárat).