Rendőrgyilkosság Bőnyben – Sajtóközlemény

A Népi Front egri sejtje, mély megrendüléssel értesült a Bőny településen történt rendőrgyilkosságról, melyet az ismert szélsőjobboldali vezető, Győrkös István követett el. A történtek jól példázzák hová vezet, ha engedjük elhatalmasodni a gyűlöletet hazánkban, ha túl hosszú pórázt hagyunk a Győrkös féle fenevedaknak.

A Radnóti Miklós antirasszista díj (röviden: Radnóti-díj) a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) elnöksége által 2000 februárjában alapított elismerés, amely a társadalmi élet különböző területén tevékenykedő bármely magánszemélynek odaítélhető, aki „munkásságával, véleményformáló kiállásával, személyes példamutatásával fellép a rasszizmus, az antiszemitizmus, és a kirekesztés bármely formája ellen.” Az alapító okirat alapján minden évben 12 díjat adnak át. A dínakj lassan 2 évtizede történt alapítása óta, számos magyar közéleti személyiség a birtokosa, többek között Koncz Zsuzsa, Juszt László, Gálvölgyi János, Vágó István, és sokan mások.....
A Radnóti Miklós antirasszista díj (röviden: Radnóti-díj) a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) elnöksége által 2000 februárjában alapított elismerés, amely az  élet különböző területein tevékenykedő bármely magánszemélynek odaítélhető, aki „munkásságával, véleményformáló kiállásával, személyes példamutatásával fellép a rasszizmus, az antiszemitizmus, és a kirekesztés bármely formája ellen.” Az alapító okirat alapján minden évben 12 díjat adnak át. A díjnak lassan 2 évtizede történt alapítása óta, számos magyar közéleti személyiség a birtokosa, többek között Koncz Zsuzsa, Juszt László, Gálvölgyi János, Vágó István, és sokan mások…..

 

Figyelembe véve Pálvölgyi Péter alezredes halálának körülményeit a mi meggyőződésünk szerint, mindez antifasiszta küzdelemnek minősül, hiszen fegyveres harcban vesztette életét egy magyar rendőrtiszt, az állampolgárok biztonsága érdekében teljesített kötelessége során, egy rá orvul támadó hétpróbás nyilas gazemberrel szemben.

Ennek értelmében Juhász Norbert, a Népi Front egri titkára kérelmében indítványozta a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségénél (MEASZ), Pálvölgyi alezredes posztumusz jelölését a Radnóti Miklós Antirasszista Díj, soron következő 2017.évi díjazottainak névsorába.

Hanti Vilmos MEASZ elnök a javaslatot elfogadta, s elfogadásra javasolja a szervezet végleges döntésben illetékes testülete felé.

 

A Népi Front egri tagsága, ezzel s ezúton kíván kegyelettel adózni az elhunyt hős emlékének.

 

 

 

Népi Front

egri sejt