Poloska a vasárnapi mentőcsomagban

Olyan kétségbeejtően komikus ez az ország! Fél évet vársz egy vastagbéltükrözésre, aztán végül rád kerül a sor, de  fájdalmas!  Igen, el lehet menni magánklinikára, ahol a fáradt, sápadt, ideges orvos elvégzi a vizsgálatot  nagyjából százezerért, és ahogy kinyitod a szemed szólnak, hogy aztán Hölgyem! Uram! Ez nem szálloda! Tessék hazamenni gyorsan. Kéremszépen nem érünk rá a siránkozó beteggel bíbelődni. Otthon simogassák a kényes buksiját, a fenébe!

Főorvos Úr/Asszony siet a főállásába. Kedden nincs otthon senki a nyavalyás vasárnapi boltbezárás miatt. Kedden, kedd van ugye, ha nem tévedek Harrach úr? Minek záratta be a vasárnapi üzleteket? Nem ismeri a régi magyar szokásokat? Soros úrnak akar nyalizni? Kinek? Hajtja itt a vizet a fasiszták malmára!  Az egész kormány hajtja, a hülye ötleteivel mindent összekavar, ami jó volt. Aztán majd csodálkozik, hogy a sok kórházi, kollégiumi meg szállodai poloskacsípéstől dühösek vagyunk és rosszkedvűek. Nagy harag és utálkozás gomolyog a pesti utcazajban. Fekete és fehér ruhás doktorok, ápolók hosszú tömött sorokban rontják Tarlós úr városképét.Pontosabban a saját arcára formált és alakított rendkívül kényelmetlen és egyre kellemetlenebb budapesti városképet és hangulatot.

Majd megunják és hazamennek!  – ezt mondta jó néhány esztendeje a másik népnyúzó is. Valahogy így is vannak errefelé a magyar emberek. A sokat emlegetett és agyondédelgetett magyar családok! A népek megunják és hazamennek. Mindig csak haza, és “mindig csak lakni akarnak” meg jóllakni! Az elégedetlen fajtája…

Kell nekik Ságvári? Majd megmutatják odafent, hogy úgyis azt csinálnak, amit akarnak, és úgysem lesz jó nektek!  Majd megmutatja a kormány, hogy mi a jó a magyaroknak!

Kevesebb kenyér és semmi Ságvári! Negyedszázados a tetves tőkés diktatúra, legyen hát megünnepelve ahogy kell, ha már vagy még akasztani nem lehet.

Izzanak a poloskák! Nézzetek a sorok közé…

Fogarasi Zsuzsanna