A Népi Front lapja

Pepe Mujica: „Az egyenlőtlenség a demokrácia ellensége”

José Mujica, Uruguay egykori elnöke a Haladó Mozgalmak Ecuadorban tartott harmadik latin-amerikai csúcstalálkozóján a múlt héten azt mondta, hogy Latin-Amerika a leggazdagabb, ugyanakkor a legigazságtalanabb térség a világon, és minden demokráciának a gazdasági egyenlőtlenség megszüntetésére kell törekednie.

„A demokráciára leselkedő legnagyobb veszély a vagyonkoncentráció, illetve az ezzel járó hatalomkoncentráció” – mondta a tengerparti városban, Guayaquilben összegyűlt hallgatóságának.

Lenin Moreno, Ecuador korábbi alelnöke, és az ENSZ fogyatékosságügyi és hozzáférhetőségi különleges megbízottja, üdvözölte Mujica szavait, és kiemelte a legfontosabb üzenetét: „Ha pénzt szeretnél, akkor ne szállj be a politikába. Csak csinálj pénzt, de ez nem válik a politika hasznára.”Képtalálat a következőre: „pepe mujica”

„Pepe” Mujica szerint egy eszményi társadalom szocialista víziójának megvalósításához a kormányoknak az egyenlőségért kell küzdeniük, nem pedig jótékonykodniuk kell.

„A világ legegyenlőtlenebb és legigazságtalanabb kontinensén élünk” – jelentette ki Mujica, aki most szenátor Uruguayban. „Nagyon sokkal tartozunk az embereknek.”

Mujica elmondta, hogy a régió mély gazdasági egyenlőtlenségei miatt az emberek nem élhetnek egy idealisztikus világban, és a mexikói milliárdos üzletembert, Carlos Slimet hozta fel példának.

„A világ leggazdagabb embere erről a kontinensről származik. 250 évig naponta egymillió dollárt kellene költenie, hogy elköltse az egész vagyonát” – mondta Mujica.

Mujica szerint a baloldali pártoknak és kormányoknak nem szabad hagyniuk, hogy a jobboldal leromboljon mindent, amiért harcoltak.

„Az egyenlőtlenség a demokrácia ellensége” – mondta Mujica, és felszólította a haladó mozgalmakat, hogy fogjanak össze, mert „egység nélkül elveszítjük az erőnket”.

Forrás: teleSUR

Fordította: Latin-Amerika Társaság/Forrás: Latin-Amerika Társaságlogo

TI ÍRTÁTOK

Kelet-európai rasszizmus

Avagy a népbutítás története, fontossága és eredménye napjainkban Üdvözlöm Kedves Olvasó! Azt az alapvető tényt senki sem cáfolhatja, hogy mindennapjaink nagy részét reklámok tengere és a lépten

Az orvoshiány miatt kórházi osztályok zárnak be Jászberényben

Az orvoshiány miatt nyáron részlegesen szüneteltetik a jászberényi kórházban a belgyógyászati-, a krónikus-, illetve a rehabilitációs osztály működését – írja a  megyei lap, a szoljon.hu. A nyári szab

In Memoriam Urbán Sándor

„A forradalmak az elnyomottak és kizsákmányoltak ünnepei.” Lenin szavai ezek. A forradalmak megszülik hőseiket. Régóta tudjuk ezt a munkásmozgalom történetéből. De ezen ünnepnapokból oly’ kevés van. H
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

A szovjet-orosz filmkultúra II. – Kultúrszociológiai gondolatok és a nagybetűs Irodalmi hagyomány

A szovjet-orosz filmkultúra II. – Kultúrszociológiai gondolatok és a nagybetűs Irodalmi hagyomány

A mintegy hetven év szovjet szocialista rendszerének tökéletes „hátrafelé elsült fegyvere” saját
Ütött-kopott külvárosi balladáim

Ütött-kopott külvárosi balladáim

Mégis. Nekem ők a minden, az én külvárosi balladáim, befészkelve magukat lelkemnek-szívemnek
No thumbnail available

Kommunizmus

  A kommunizmus az emberi társadalom legősibb és legtermészetesebb szervezeti formája, a történelmi
Légy szerző!
Légy szerző!