A Népi Front lapja

Pepe Mujica: „Az egyenlőtlenség a demokrácia ellensége”

José Mujica, Uruguay egykori elnöke a Haladó Mozgalmak Ecuadorban tartott harmadik latin-amerikai csúcstalálkozóján a múlt héten azt mondta, hogy Latin-Amerika a leggazdagabb, ugyanakkor a legigazságtalanabb térség a világon, és minden demokráciának a gazdasági egyenlőtlenség megszüntetésére kell törekednie.

„A demokráciára leselkedő legnagyobb veszély a vagyonkoncentráció, illetve az ezzel járó hatalomkoncentráció” – mondta a tengerparti városban, Guayaquilben összegyűlt hallgatóságának.

Lenin Moreno, Ecuador korábbi alelnöke, és az ENSZ fogyatékosságügyi és hozzáférhetőségi különleges megbízottja, üdvözölte Mujica szavait, és kiemelte a legfontosabb üzenetét: „Ha pénzt szeretnél, akkor ne szállj be a politikába. Csak csinálj pénzt, de ez nem válik a politika hasznára.”Képtalálat a következőre: „pepe mujica”

„Pepe” Mujica szerint egy eszményi társadalom szocialista víziójának megvalósításához a kormányoknak az egyenlőségért kell küzdeniük, nem pedig jótékonykodniuk kell.

„A világ legegyenlőtlenebb és legigazságtalanabb kontinensén élünk” – jelentette ki Mujica, aki most szenátor Uruguayban. „Nagyon sokkal tartozunk az embereknek.”

Mujica elmondta, hogy a régió mély gazdasági egyenlőtlenségei miatt az emberek nem élhetnek egy idealisztikus világban, és a mexikói milliárdos üzletembert, Carlos Slimet hozta fel példának.

„A világ leggazdagabb embere erről a kontinensről származik. 250 évig naponta egymillió dollárt kellene költenie, hogy elköltse az egész vagyonát” – mondta Mujica.

Mujica szerint a baloldali pártoknak és kormányoknak nem szabad hagyniuk, hogy a jobboldal leromboljon mindent, amiért harcoltak.

„Az egyenlőtlenség a demokrácia ellensége” – mondta Mujica, és felszólította a haladó mozgalmakat, hogy fogjanak össze, mert „egység nélkül elveszítjük az erőnket”.

Forrás: teleSUR

Fordította: Latin-Amerika Társaság/Forrás: Latin-Amerika Társaságlogo

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

A kommunizmus áldozatai?

Mint a rendszerváltás óta egy ideje minden évben, úgy most is a
No thumbnail available

Tegnap, ma, holnap

Tegnap még szánakozva dobtál volna egy tízest a sarki koldus kalapjába, ha
No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor -2. rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

Korunk egyik nagy hazugsága: kommunizmus=erőszak, kapitalizmus=demokrácia. „(A kommunizmus) megvalósításába mindig olyan emberek kezdtek
Légy szerző!
Légy szerző!