A Népi Front lapja

Olimpiát itt?

Manapság egyre többet lehet hallani arról, hogy hazánknak jók az esélyei a 2024-rs olimpiai játékok megrendezésére. Mindezért népszerüdítő műsort is adtak elő Rióban, ahol viszonylag zökkenőmentesen(?) zajlott, idén a sportvilágesemény.

A magyar olimpia megrendezéséről már népszavazást is szándékozik kezdeményezni egyik-másik  politikai és civil formáció.
Azt kérdezném, hogy mit is akarunk, mikor nincs normális, átlátható tömegközlekedésünk? Például ritkítják a busz- és villamosjáratokat Budapesten, kevés és elavult a vidéki kistelepülések, a kis- és nagyvárosok közötti autóbusz közlekedés.
A menetrendek 40 évesek, holott az élet felgyorsult és minden másképpen mozog. Rossz a vasúti közlekedés és átláthatatlan a hajózás.
Az utazási költségek pedig országszerte magasak. Alig vannak emberbarát közlekedési társaságok. Sok a vérszívó, hiéna…
Nagy- és kisvárosaink többsége lepusztult, vagy évek óta pusztulóban. Nézzék meg Budapestet, Miskolcot, Ózdot, Dorogot! Nem megfelelő az agyonprivatizált postai szolgáltatás.Megszűnnek vagy átalakulnak Csolnokon, Annavölgyben és másutt. Kihalóban a falvaink. Somogyban nemrég szűnt meg egy falu.Képtalálat a következőre: „olimpiai játékok”
Nem állampolgárbarát a közigazgatási, az önkormányzati rendszer, és rossz a hierarchia. Folyamatosan gondok vannak a szemétszállítással, az ivó- és szennyvíz-szolgáltatással..
Sok helyen nem jó a telefonhálózat és elérhetetlen az Internet. Az államnak ebben segíteni kellene.
A szállodák, panziók, éttermek drágák, gyakori a túlszámlázás.
A sportolás pedig egy átlagfiatalnak luxus!
Nincs országépítés, csak vagyonok összpontosítása egy-egy oligarcha kezében! Mégis mit akarnak?
Timur

TI ÍRTÁTOK

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt

"Demokrácia védelme"?

Nemrégiben egy ígéretes, nagyobb lélegzetű tanulmány két bevezető fejezete jelent meg a Frontoldalon „PlalylA” „tollából” „Demokrácia védelme” címmel. A cikkeket viharos vita követte, aminek nyomán az
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor -1. rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

Gyerekkoromban szerettem Nemere István fantasztikus regényeit olvasni. Talán éppen az ő izgalmas
No thumbnail available

Kommunizmus

  A kommunizmus az emberi társadalom legősibb és legtermészetesebb szervezeti formája, a történelmi
No thumbnail available

Proletárdiktatúra és demokrácia

Proletárdiktatúra és demokrácia a politikai néphit szerint összeegyeztethetetlen fogalmak, mondván, hogy a
Légy szerző!
Légy szerző!