Olimpiát itt?

Manapság egyre többet lehet hallani arról, hogy hazánknak jók az esélyei a 2024-rs olimpiai játékok megrendezésére. Mindezért népszerüdítő műsort is adtak elő Rióban, ahol viszonylag zökkenőmentesen(?) zajlott, idén a sportvilágesemény.

A magyar olimpia megrendezéséről már népszavazást is szándékozik kezdeményezni egyik-másik  politikai és civil formáció.
Azt kérdezném, hogy mit is akarunk, mikor nincs normális, átlátható tömegközlekedésünk? Például ritkítják a busz- és villamosjáratokat Budapesten, kevés és elavult a vidéki kistelepülések, a kis- és nagyvárosok közötti autóbusz közlekedés.
A menetrendek 40 évesek, holott az élet felgyorsult és minden másképpen mozog. Rossz a vasúti közlekedés és átláthatatlan a hajózás.
Az utazási költségek pedig országszerte magasak. Alig vannak emberbarát közlekedési társaságok. Sok a vérszívó, hiéna…
Nagy- és kisvárosaink többsége lepusztult, vagy évek óta pusztulóban. Nézzék meg Budapestet, Miskolcot, Ózdot, Dorogot! Nem megfelelő az agyonprivatizált postai szolgáltatás.Megszűnnek vagy átalakulnak Csolnokon, Annavölgyben és másutt. Kihalóban a falvaink. Somogyban nemrég szűnt meg egy falu.Képtalálat a következőre: „olimpiai játékok”
Nem állampolgárbarát a közigazgatási, az önkormányzati rendszer, és rossz a hierarchia. Folyamatosan gondok vannak a szemétszállítással, az ivó- és szennyvíz-szolgáltatással..
Sok helyen nem jó a telefonhálózat és elérhetetlen az Internet. Az államnak ebben segíteni kellene.
A szállodák, panziók, éttermek drágák, gyakori a túlszámlázás.
A sportolás pedig egy átlagfiatalnak luxus!
Nincs országépítés, csak vagyonok összpontosítása egy-egy oligarcha kezében! Mégis mit akarnak?
Timur