A Népi Front lapja

Nyilvános az újabb lista. Ezúttal egyházüldözők felkutatására költik a betegek pénzét!

Egyházüldözők címmel a Nemzeti Emlékezet Bizottsága honlapján mától olvashatók azoknak a személyeknek az életpályái, akik az Állami Egyházügyi Hivatal munkatársaiként vagy államvédelmi elhárító tisztként, különböző funkcióban végrehajtották a pártállam egyházpolitikáját: ellenőrizték, felügyelték, nyomon követték, operatív eljárás alá vonták az egyházi személyeket.

A most közölt életpályák azoknak a pártállami időszakban működő tisztségviselőknek az életútját mutatják be, akik 1946-tól a politikai rendőrség különböző nevű szervezeti egységeinél, illetve 1951-től az ÁEH szervezeti keretén belül a Magyar Dolgozók Pártja és a Magyar Szocialista Munkáspárt egyházpolitikáját igyekeztek megvalósítani a rendszerváltásig.

Az ÁEH működése alatt közel 350 ember dolgozott a budapesti központban, a vidéki püspökségeken, illetve a megyei tanácsok egyházügyi előadójaként. Közülük most közel 100, elsősorban vezető beosztású munkatárs életútja olvasható a NEB honlapján. A NEB az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára munkatársaival közösen az államvédelem egyházi elhárítása területén tevékenykedő tisztek karrierpályáinak feltérképezését is megkezdte. Első körben az 1950 és 1956 között, a központi részlegen dolgozó harminchat beosztott azonosítása és életpályájának bemutatása történik meg.(Forrás: MTI)

Van itt pénz bőven, csak nem nekünk!

Mi dolgozunk érte, de odaadják az aktakukacoknak, akik száz meg ötven éves papírok között keresik az ÜLDÖZŐKET. A mi munkánkból hizlalják degeszre a zsebüket valakik. Na igen, az egyházüldözők korában nem így nézett ki a kórház, mint a képen. Akkor az egyházat üldözték. Ma az Isten fiát üldözik, és hagyják szenvedni, meghalni!

Miről is beszélünk? Ki veszi semmibe Ferenc pápa szavait? Ja, értem, ez egy speciális magyar egyház…igen, igen. Olyan evangéliumidegen. Meg is értem, hogy üldözték. Feltennének engem is a listára? Megtisztelve érezném magam. Majd a következő “transzportba”! 1969-ben születtem. Mióta megtanultam írni üldöző lettem.

 „A szíveket kell kiképezni. Egyébként kis szörnyeket nevelünk. És akkor ezek a kis szörnyek nevelik majd Isten népét. Ettől valóban libabőrös leszek” (Ferenc pápa). Igaza van! Ő is üldöző?

Várjuk az utánpótlást!

Fogarasi Zsuzsanna

TI ÍRTÁTOK

Kelet-európai rasszizmus

Avagy a népbutítás története, fontossága és eredménye napjainkban Üdvözlöm Kedves Olvasó! Azt az alapvető tényt senki sem cáfolhatja, hogy mindennapjaink nagy részét reklámok tengere és a lépten

Az orvoshiány miatt kórházi osztályok zárnak be Jászberényben

Az orvoshiány miatt nyáron részlegesen szüneteltetik a jászberényi kórházban a belgyógyászati-, a krónikus-, illetve a rehabilitációs osztály működését – írja a  megyei lap, a szoljon.hu. A nyári szab

In Memoriam Urbán Sándor

„A forradalmak az elnyomottak és kizsákmányoltak ünnepei.” Lenin szavai ezek. A forradalmak megszülik hőseiket. Régóta tudjuk ezt a munkásmozgalom történetéből. De ezen ünnepnapokból oly’ kevés van. H
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

Egy olyan geopolitikai közegben, amelynek immár több évszázada az összes különlegességét többnyire
Grósz Károlyról az igazat!

Grósz Károlyról az igazat!

A rendszerváltás óta eltelt 25 esztendőben divat és már-már kötelesség lett a
Légy szerző!
Légy szerző!