Nyilas vezető gyilkolt rendőrt Bőnyben

Házkutatást akartak tartani a rendőrök, amikor rájuk lőttek, egyikük a fején sérült meg, az Origo rendőrségi forrásból megtudta, hogy a helyszínen meghalt.  A nyilasmozgalmakat szervező Győrkös István, a Magyar Nemzeti Arcvonal alapítója és vezetője a gyanúsított, de ezt hivatalosan nem erősítették meg. Őt tűzharcban elfogták, haslövést kapott, a győri kórházban megműtötték.

A  bőnyi lövöldözés halálos áldozata, Pálvölgyi Péter 46 éves volt, huszonöt éve szolgált a rendőrség kötelékében. Őszinte részvétünk családjának és a testületnek.

A feltételezett elkövetőről úgy tudni, néhány éve elvesztette a fiát, a tragédia után teljesen bezárkózott. Győrkös Istvánnak három évvel ezelőtt valóban meghalt a 45 éves fia. Azt nem tudjuk, hogy ifj. Györkös Istvánt veszítette-e el, aki helyettese volt az MNA-ban.  A bőnyi hungarista a feleségével élt abban az egykori tanítói házban, ahová Győrből költöztek ki korábban. Muraközi László polgármester a Kisalföld.hu-nak elmondta: ritkán lehetett látni őket a faluban, akkor is csak autóban ülve.Képtalálat a következőre: „ifj győrkös istván 2016”

Győrkös István, a rendszerváltás utáni hazai nyilas mozgalom egyik vezető személyisége. Az általa vezetett Magyar Nemzeti Arcvonal rendszeresen tart katonai kiképzéseket, a legnagyobb táboruk Bőnyben található. Győrkös István 1940. november 20-án született magyar szélsőjobboldali, hungarista vezető,  egyik főszervezője, az 1989-ben szintén  általa alapított Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője. Állítása szerint az 1956-os forradalom után börtönbe került, ahol a nyilas rabtársakon keresztül megismerkedett a nemzetiszocializmus és a hungarizmus eszmeiségével. –

A rendszerváltás hajnalán, 1989-ben Győrben megalapította a Magyar Nemzetiszocialista Akciócsoportokat. A nemzetiszocializmus eszmeiségének terjesztése miatt tagtársaival együtt azonnal perbe fogták, és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A per lezárulta után szervezete nevét 1992. november 29-ével Magyar Nemzeti Arcvonalra változtatta.

A hungarista mozgalom vezetését Henney Árpád 1980-as halálával a szintén alapító tag Tatár Imre vette át. Tatár még életében egyfajta társelnöki rendszert alakított ki az 1990-es években a mozgalom élén. A három társelnök Győrkös István (Magyar Nemzeti Arcvonal), Szabó Albert (Világnemzeti Népuralmista Párt) és Ekrem-Kemál György (Kommunizmus Üldözötteinek Szövetsége) voltak. Ekkor megpróbálták legalizálni a szervezetet, és 1994-ben Magyar Hungarista Mozgalom néven pártot alapítottak,  ám öt hónapon belül feloszlatták magukat.és még abban az évben Magyar Népjóléti Szövetség néven formálódtak újra. Ez a párt 1998-ra gyakorlatilag teljesen szétesett, hivatalosan pedig 2000-ben szűnt meg.

Győrkös találta ki a becsület napját

Tatár 1995-ös halála után Győrkös egyeduralomra tört, és a társelnöki rendszert semmisnek nyilvánítva kinevezte magát a hungarizmus és a hungarista mozgalom egyedüli vezetőjének. 1997 februárjában csoportjával megszervezte az első Becsület Napja felvonulást. Ugyan a hungaristák sosem voltak számottevő politikai tényező, a már korábban is meglévő, és ezen lépéssel született újabb törések miatt az 1990-es évek közepén még valamelyest aktív mozgalom az évezred végére teljesen szétesett, de Győrkös a saját szervezetét, a Magyar Nemzeti Arcvonalat még ma is vezeti.Győrkös István meghatározta a mozgalom alapjait, megírta az erkölcsi alapokat, a szellemi alapokat, és a Kódexet, megalkotta a mozgalom jelképeit, jelszavát, meghatározta ünnepeit. Becsület napja néven új ünnepet alapított, melyet azóta nagyon sok nemzeti szélsőséges szervezet ünnepel meg. Éveken keresztül szerkesztette és kiadta az MNA tájékoztató nevű újságot, és a Sólyom újságot. A két újság összevonásából született meg a Jövőnk kiadvány.

Az MNA elképzelései szerint a kapitalista nyugati világ hanyatlóban van, ezért fontosnak tartják a tagság számára a lehető legjobb kiképzés biztosítását. A tagság a kiképzést „egységesített kiképzési rendszer” szerint, katonáktól, volt katonáktól kapja. Heti rendszerességgel járnak gyakorlatokra, túrákra, és évente több katonai tábort szerveznek (ezek időtartama változó, általában 3-7 nap), ezek közül a legtöbb nem nyilvános és  magánterületen zajlik. „Buzik, cigányok, zsidók nem vehetnek részt a táborban”, és követelmény „a cigány és zsidó életmód (bűnözés, kábítószer) elutasítása”.

2015-ben magát Orbán Viktor miniszterelnököt is meg akarták gyilkolni. Az MNA rendkívül veszélyes, az alkotmányosságot elutsító nyilas szervezet, amely ellen minden tisztességes embernek küzdeni kell, függetlenül vallásától vagy pártbéli hovatartozásától.Képtalálat a következőre: „györkös istván”

Sajtóinformációk szerint a Győrkös vezette Nemzeti Arcvonal és a Jobbik között is van kapcsolat. A Jobbik ezt a leghatározottabban elutsította. A csoport legutóbb azzal hívta föl magára a figyelmet, hogy 2015 októberében egy videót tettek közzé, amin a migránsok elleni fegyveres harcra buzdítottak. A Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) a Szálasi Ferenc nevéhez fűződő hungarizmus egyik mai képviselője.

“2012. november elején a kettészakadt Magyar Nemzeti Arcvonal két szárnya egymás lejáratására törekszik, a Győrkös István vezette szárny Thürmer Gyula vezette Munkáspárttal való együttműködése kapcsán, mivel Győrkösék „akcióegységet” és „műveleti közösséget” hoztak létre a “kommunistákkal”.

2012. november elején a Magyar Nemzeti Arcvonal propaganda akciót hajtott végre Érden a Thürmer Gyula vezette Munkáspárttal közösen.” (http://athenaintezet.hu/terkep/olvas/9) ( fenti képünkön).Képtalálat a következőre: „győrkös istván”