Népi Front: törvénytelen a 2018-as választás

A Népi Front a tömeges választási csalások miatt érvénytelennek tekinti a 2018-as országgyűlési voksolás eredményét és illegitimnek tartja az április 8-a után megalakuló kormányt. A kommunista párt szerint a választási eljárás törvényességét az ássa alá, hogy számos párt visszaélt az állampolgárok adataival és a jelöltek egy része csak az aláírások meghamisításával tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges aláírásokat.

A Népi Front elfogadhatatlannak tartja, hogy bár egyértelmű bizonyítékok állnak rendelkezésre a tömeges méretű csalásra, a választási szervek mégsem léptek fel a törvénysértés ellen. A választások tisztasága megkérdőjelezhető abból a szempontól is, hogy a Fidesz-KDNP az adófizetők pénzéből fenntartott közmédiát propaganda gépezetté silányította, így nem érvényesül a korrekt politikai verseny kritériumának számító kiegyenlített és objektív tömegtájékoztatás elve. Végül pedig illegitimnek tekintjük a választást és a kormány azért is, mert az egész magyar jogrend – köztük a választási törvény is – egy olyan alaptörvényre épül, amelyet a Fidesz-KDNP társadalmi vita és népszavazás megkerülésével erőltetett rá a magyar népre.

A Népi Front felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a jelenlegi politikai erőviszonyok kedvezőtlen alakulása miatt megnövekedett a fasiszta-veszély Magyarországon. Az egyéni választókerületek egy jelentős hányadában a legesélyesebb ellenzéki jelölt jobbikos, a demokratikus oldal támogatottsága pedig önmagában pedig kevés a Fidesz leváltásához. A Népi Front arra buzdítja a demokrácia híveit, hogy még a kormányváltás érdekében se támogassák a fasiszta Jobbik jelöltjeit! Ne bízzuk Magyarország jövőjét nyakkendős nácikra!

A Front kiáll a progresszív értékek, valamint a szolidaritáson és egyenlőségen alapú társadalmi modell mellett. E történelmi cél megvalósítása érdekében a kormányváltásnál mélyebb, a tőkés rendszer alapjait érintő változásra van szükség, amelyet nem parlamenti választások, hanem a népi demokratikus ellenállás során tartunk megvalósíthatónak, a szélsőjobboldallal való együttműködés nélkül. Közös cselekvésre biztatjuk azon honfitársainkat, akik tettek akarják szolgálni a szocializmus és a kormányváltás ügyét!

No pasaran! Nem törnek át!

pi Front