A Népi Front lapja

Nem szennyezik be az iszlámot a papot megölő merénylő temetésével

Az észak-franciaországi Saint-Étienne-du-Rouvray muzulmán közössége nem vesz részt az algériai születésű, francia állampolgárságú Adel Kermiche eltemetésében. A 19 éves fiú egyike volt annak a két merénylőnek, akik megölték a 85 éves Jacques Hamel atyát.

Nem szennyezik be az iszlámot, és nem készítik fel a holttestet a temetésre – mondta a helyi imám, Mohammed Karabil.  Amit elkövetett, az bűn. Ő már nem a közösségünk része – mondta egy 25 esztendős mérnök.

A helyi hatóságoknak kell eldönteniük, hogyan és hol temetik el majd a terroristát.

A 19 éves Adel Kermiche nyilvántartott bűnöző, akinek elektromos nyomkövetőt is viselnie kellett – írta a Le Figaro. A lap úgy tudja, hogy Kermiche korábban már megpróbált Szíriába szökni. Kérdés, hogy az ilyen veszélyes bűnözőket miért nem csukják rács mögé? Az imperialista politikának fűződik érdeke az ilyen “különös eljárásokhoz.”

 Ma több száz muzulmán vett részt a roueni katedrális egyik vasárnapi miséjén a mintegy kétezer katolikus hívő mellett, de együttérzésből több más városban is megjelentek muzulmánok szertartásokon. A párizsi nagymecset rektora, Dalil Boubakeur a Notre Dame-székesegyházba látogatott. Több franciaországi muzulmán vezető cikket írt valamely lapba.

Dominique Lebrun roueni érsek szentbeszédében azt mondta: a muzulmánok bátorító gesztust tettek, amely arra utal, hogy Isten nevében elutasítják a halált és az erőszakot.

 

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

A kommunizmus áldozatai?

Mint a rendszerváltás óta egy ideje minden évben, úgy most is a
No thumbnail available

Proletárdiktatúra és demokrácia

Proletárdiktatúra és demokrácia a politikai néphit szerint összeegyeztethetetlen fogalmak, mondván, hogy a
No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor-3.rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

A Nagy Októberi Szocialista Forradalom jelentőségét,világra gyakorolt hatását és benne Lenin szerepét
Légy szerző!
Légy szerző!