A Népi Front lapja

Nem kérünk az EU hadseregből!

Az Európai Parlamenten belüli „Egyesült Baloldal” képviselőcsoportjának képviselői rendkívül negatívan értékelték Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének azt a fölvetését, hogy hozzanak létre egy egyesített európai hadsereget.

 

„Az Európai Bizottság elnöke, az európai értékekre hivatkozva igyekszik elfogadtatni az EU hadseregének létrehozását – amelynek éle nyilvánvalóan Oroszország ellen irányul.

Azzal együtt, hogy az EU és a NATO keleti irányban bővül, keresztülerőltették a társulási megállapodást Ukrajnával – ami magában foglalja Ukrajna bevonását a kollektív európai biztonsági szervezetek katonai szervezeteibe is – egy ilyen újabb kezdeményezés csak még inkább eszkalálja a kelet-ukrajnai konfrontációt.

Ezt olyan kísérletként is felfoghatjuk, hogy ily módon próbálják leplezni azt, hogy – az un. európai értékek védelmének távolról sem egyértelmű propagandájának alkalmazásával – a nemzetközi kapcsolatok egyre inkább militarizálódnak, és fokozódik a NATO, az USA, az EU agresszivitása Kelet-Európával, és bármilyen egyéb országgal szemben.

Az EU máris óriási katonai potenciállal rendelkezik – olyanokkal, mint a „Hadseregcsoport” – és évente euro milliárdjait költ az adófizetők pénzéből újabb és újabb, Európán kívüli katonai missziókra. Minderre a NATO-val való együttműködésben, a hadiipari komplexum érdekeinek megfelelően kerül sor.

A háborús propaganda helyett olyan, kizárólag békeszerető politikára van szükség, amely Oroszországot nem kizárja – ahogy az mostanáig történt – hanem bevonja Európa ügyeibe. Az EU hadseregének létrehozása azonban nem a békét fogja elősegíteni, hanem éppen ellenkezőleg: az egy következő lépcsőfok lesz az Európai Parlament ellenőrzésén egyébként kívül álló EU külpolitikája militarizálásának útján.

Az Európai Uniónak nincs szüksége „az Unió hadseregére”, vagy a NATO-ra. Az Uniónak stratégiai együttműködésre, szolidaritásra, békére van szükség – hogy legyőzhesse a munkanélküliséget és a szegénységet.”

 

Orosz Föderáció Kommunista Pártja

Központi Bizottság

Nemzetközi Osztálya

 

 

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

A kommunizmus áldozatai?

Mint a rendszerváltás óta egy ideje minden évben, úgy most is a
Nemere, a dezinformátor -4. rész-egy antikommunista könyv cáfolata

Nemere, a dezinformátor -4. rész-egy antikommunista könyv cáfolata

”Kezdhetjük mindjárt azzal,hogy ez a „jó és nemes ember”,ez a „szovjet emberek
No thumbnail available

Tervgazdaság versus tervszerűség

A sztálini tervgazdaság politikai gazdaságtana (rövid tanfolyam) Red Star, 2008, november 19 (kommunista.net) 1917-ben Oroszországban
Légy szerző!
Légy szerző!