Nem akarta kirúgni a dolgozókat!

Lemondott a Dunántúli Regionális Vízmű vezérigazgatója. A Somogyi Hírlap szerint  Winkler Tamás azért távozott, mert nem akart segédkezni a tervezett tömeges létszámleépítésben. Hiába tiltakoztak ugyanis az állami tulajdonú regionális víziközmű társaságok érdekképviseleti vezetői, a tulajdonos MNV Zrt. koordinálásával elkészült a vízközmű cég átalakítási terve, amiben tömeges elbocsátások és jelentős jövedelemcsökkentés szerepel. 

Az érintett vizes cégeknél (Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., Északdunántúli Vízmű Zrt., Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., Tiszamenti Regionális Vízmű Zrt., Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.) most épp sztrájkra készülődnek, új vezérigazgatója pedig leghamarabb egy hónap múlva lehet a DRV-nek.

Előzmény:

“Törvénytelen intézkedésekre, pazarló cégvezetési politikára, végkielégítési trükközésekre, előnytelen és törvényellenes szerződéskötési gyakorlatra derített fényt a Dunáltúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) átvilágításának előzetes eredménye.
A DRV-nél, a milliós végkielégítések miatt, 2010 nyarán kirobbant botrány után, Winkler Tamás személyében új vezérigazgató került a vállalat élére, aki azonnal elrendelte a vízmű teljes átvilágítását. Bár a folyamat – az ügy nagyságát és súlyosságát jelzendő – még nem zárult le, de az eddigi eredmények több mint 700 millió forintnyi gyanús pénzmozgást tártak fel. E 700 millió forintból a Siófokon érvényes lakossági díjszabásban foglalt köbméterárak szerint átlagosan 624 ezer ember egyhavi ivóvízfogyasztását lehetne biztosítani.”- írja a Sonline.  Winkler Tamás nem tért le a tisztesség útjáról, és lelkiismeretére hallgatott. Kevés ilyen kiváló vezető van manapság!

Sok sikert Winkler Tamás!

Frontoldal