Nácikhoz hasonlította Kádárt egy magyar állampolgár

Mirkóczki Ádám, jobbikos politikus kérdezte hétfőn a parlamentben Lázár Jánost, hogy mikor számolnak le az állambiztonsági múlttal, mikor tárják fel az ügynökmúltat?

Lázár János válaszában arról beszélt, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc megítélésében valóban nem az a legfontosabb, hogy az állam, vagy pártok, milyen megemlékezést, rendezvényt tartanak, hanem, hogy hogyan él az ’56-os forradalom, illetve az azt megtorló rendszer a magyarok emlékezetében. “Itt azonban egy alapmondatra fölhívnám a figyelmét” – kezdte Lázár, majd azzal folytatta, “ma Magyarországon a magyar választópolgárokat megkérdezve, elsöprő többségben vannak azok, akik Kádár Jánost és életművét az ország dicsőségfalára írják.”

Magas tehát azoknak az aránya, akik Szent István, Mátyás király mellett kimagasló történelmi személyiségnek tartják azt az embert, aki  szerintük(Lázár Jánosék szerint) legalább 400 ember meggyilkoltatását saját maga rendelte el, és több tízezer ember bebörtönzéséért felelős. Ezért az emlékezésnek és az emlékeztetésnek fontos szerepe van. Miért? Akkoriban nem létezett bíróság?Képtalálat a következőre: „kádár jános”

Az állambiztonsági múlttal való leszámolás elmaradása két dologból következik Lázár szerint.  Sajnos a mondat után csak egyet említett. Idézte Antal József mondatát: “tetszettek volna forradalmat csinálni”.

„Annak, hogy Magyarországon vértelen volt az átmenet, egyetlen egy pofon sem csattant el, nyilvánvaló, hogy ára van, és ez az egyik ár. Nincs közöttünk vita, hogy ezért óriási árat fizettünk” – mondta a miniszter. Na persze! Az árulókat nem lehet falhoz állítani! Az árulás ára nagy ár!

Lázár János Kádár “bűneit” náci bűnökhöz hasonlította. Igen. Létezik szellemi romlás..

Mirkóczki erre azt mondta, Kádár megítélése a kormány felelőssége is.

„Én nem vitatom képviselő úrnak azon állítását, hogy az állambiztonsági tisztek részvétele a rendészeti munkában, torzítja a minőséget, és fölvet demokratikus kérdéseket. És azt sem vitatom, hogy az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalának volna helye, természetesen a megfigyeltek hozzájárulásával” – mondta Lázár és hozzátette, ő a saját városában megtette, nyilvánosságra hozta száznál több ügynök nevét, de ettől még Kádár megítélése nem változott. Az agymosás nem volt elég hatékony! Az a helyzet, hogy a magyar emberek többsége Kádár János idején épített házakban lakik és a szocializmusból örökölt anyagi és szellemi tartalékokból él. Nagy bűn ez! Bűn, hogy élnük, Kádár bűne. És még élni fogunk sokáig és győzni fogunk Kádár János emlékére is!Képtalálat a következőre: „kádár jános”

Íme egy bűn! “Az új otthon iránti igény mértékét jelzi, hogy az 1958–1960 között Budapesten és több vidéki városban is megrendezett lakberendezési kiállításokra özönlöttek az emberek. Ezeken általában nemcsak egyes bútorokat mutattak be, hanem egész szobaberendezéseket, enteriőröket, sőt néha berendezett modell-lakások variációit tekinthették meg az érdeklődők.”(ng.hu)

https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_filmek_list%C3%A1ja_(1945%E2%80%931989)#1961 – filmek listája itt!

FO