A Népi Front lapja

Na, most akkor mi van?

A szocialista rendszert szapuló, bíráló politikusaink egyik legfőbb érve a népi demokrácia ellen, hogy szerintük nincs szabadon választott érdek-képviseleti rendszer (parlament, önkormányzat). Az egyik leghangzatosabb érvük, hogy a parlament valójában kézi vezérléssel működött. Értsd: a kormányzó párt – maradjunk itthon, tehát MSZMP – hatalmi szerveiben dőlt el az ország sorsa, a parlament szerepe puszta szavazógéppé silányult.
Aztán olvasom a minap, Kósa Lajos Fidesz-KDNP képviselőt 100.00 forintra bírságolta saját frakciója, mert nem az előírtak szerint szavazott, egy fontos kérdésben.
Tessék? Kapom fel a fejem. Talán nem jól értelmeztem az olvasottakat. Újra, ezúttal figyelmesebben olvasom a hírt.
Semmi kétség, a hír igaz! Kósa Lajos elismerte, elcsúszott a sorvezetője! és ezért az adott kérdésben, véletlenül nem a megfelelő gombot nyomta meg.
Hoppá!
Tessék mondani, ha a népi demokrácia kézi vezérléssel működött, akkor ez itten mostan mifene!? Minek is ülnek a parlamentben „szabadon választott” képviselőink? Kit, vagy mit képviselnek ezek a képviselők?
A jelek szerint, választóikat biztosan nem!
Képviselik a kormányzópárt szűk, hatalmi szerveiben meghozott döntéseket. E döntéseknek megfelelően, az előre, kötelezően meghatározott módon szavaznak.
Vagyis, 2015-ben, az iszonyatosan demokratikus magyar parlament, kézi vezérléssel működik!
Na, akkor most mi van?
Tessék mondani, ez volna az fene nagy polgári demokrácia?

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Gorkij alakjai hogy kísértenek...

Hetvennyolc esztendeje halt meg a zseniális   szovjet író, aki függetlenül politikai
No thumbnail available

Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

"Rájuk erőszakolták a békét, de ez a béke uzsorás béke, gyilkosok és
No thumbnail available

Élő hazugságok, meghamisított történelem

Élő hazugsággá vált az, hogy a Kádár-rendszer alatt ment tönkre az ország,
Légy szerző!
Légy szerző!