Na, most akkor mi van?

A szocialista rendszert szapuló, bíráló politikusaink egyik legfőbb érve a népi demokrácia ellen, hogy szerintük nincs szabadon választott érdek-képviseleti rendszer (parlament, önkormányzat). Az egyik leghangzatosabb érvük, hogy a parlament valójában kézi vezérléssel működött. Értsd: a kormányzó párt – maradjunk itthon, tehát MSZMP – hatalmi szerveiben dőlt el az ország sorsa, a parlament szerepe puszta szavazógéppé silányult.
Aztán olvasom a minap, Kósa Lajos Fidesz-KDNP képviselőt 100.00 forintra bírságolta saját frakciója, mert nem az előírtak szerint szavazott, egy fontos kérdésben.
Tessék? Kapom fel a fejem. Talán nem jól értelmeztem az olvasottakat. Újra, ezúttal figyelmesebben olvasom a hírt.
Semmi kétség, a hír igaz! Kósa Lajos elismerte, elcsúszott a sorvezetője! és ezért az adott kérdésben, véletlenül nem a megfelelő gombot nyomta meg.
Hoppá!
Tessék mondani, ha a népi demokrácia kézi vezérléssel működött, akkor ez itten mostan mifene!? Minek is ülnek a parlamentben „szabadon választott” képviselőink? Kit, vagy mit képviselnek ezek a képviselők?
A jelek szerint, választóikat biztosan nem!
Képviselik a kormányzópárt szűk, hatalmi szerveiben meghozott döntéseket. E döntéseknek megfelelően, az előre, kötelezően meghatározott módon szavaznak.
Vagyis, 2015-ben, az iszonyatosan demokratikus magyar parlament, kézi vezérléssel működik!
Na, akkor most mi van?
Tessék mondani, ez volna az fene nagy polgári demokrácia?