Moszkvai aggodalom Európa uszító migránspolitikája miatt

Oroszország csodálkozással és nagy aggodalommal figyeli az Európa Unió nyilvánvaló tehetetlenségét, amely a Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkező migránsok áradatával kapcsolatosan jelentkezett. Erről az orosz külügyminisztérium szóvivője beszélt szokásos heti tájékoztatóján. Marija Zaharova szerint a migrációs probléma „katasztrofálisan fenyegető fordulatokat vesz”, nap mint nap látja azokat az „elborzasztó” felvételeket, mi történik a menekültáradattal kapcsolatosan Európában. “Ma azt láttam, hogy az oda terhesen érkező nők az utcán szültek. El lehet képzelni, milyen körülmények közepette.”

Marija Zaharova szerint mindenki számára nyilvánvaló, hogy ez a soha nem látott (európai) menekültválság egyenes következménye a közel-keleti és észak-afrikai régiókban lezajlott, „abszolút felelőtlen és átgondolatlan politikai hatalomváltásoknak”. Az orosz külügyi szóvivő arról is beszélt: Moszkvát aggasztja, hogy az Európai Unió egyes tagállamkeletiai szavai szerint elsietve használják a kitekert „illegális migránsok” kifejezést az Európába menekülő emberekkel kapcsolatban. Szerinte a közel-keleti és észak-afrikai régiókban uralkodó helyzet megalapozza az onnan Európába érkező emberek menekültnek nyilvánítását.

Ami például Magyarországon zajlik az edzett emberek idegeit is próbára teszi. Minden nap kimegyek a Keletibe. Azon csodálkozom, hogy ezek az emberek milyen emberfeletti önuralommal tűrnek. Nyelik a folyamatos hergelést.

Feszül a húr. Úgy látszik az európai hatalmak a kefebajszos nyomába lépnek. A történelem mókuskereke nem áll meg…

F.ZS