A Népi Front lapja

Most én kérdezek! Egy állampolgár kérdései

Egyre többen keresik meg a Frontoldalt kérdéseikkel, panaszaikkal, hétköznapi, emberi dolgaikkal. Itt nyitott kapukra találnak.

Most én kérdezek?  Normális az hogy két ünnep között meg hétvégén a kistelepüléseken zárva tartanak a művelődési házak, (Már ahol vannak művelődési házak)? Nem! Mivel nem minden szegénysorban élő, tehetséges gyerek jut el a jól felszerelt városi könyvtárakba,ahol  a  multimédiás szolgáltatások(internetezés,nyomtatás,fénymásolás) drágák,holott egyik-másik színvonala nem üti az elfogadhatóság szintjét,de téli -nyári szünetekben nyitva vannak mégis. Akkor vannak zárva kis művelődési házak és kis könyvtárak, mikor a fiataloknak és idősebbeknek is lenne alkalmuk olvasni és más szolgáltatásokat igénybe venni.

Igazságos szociális juttatás vajon a Családi Otthonteremtő Támogatás? Nem!
Ugyanis az ország népességének jó negyede gyermektelen,sok esetben nincstelen,egyedülálló,sőt beteg. Támogatni kell a gyermekes családokat, de olyan helyzetet kell teremteni, hogy minden állampolgár normális életet élhessen!

Igazságos az hogy szezonális   jellegű: régészeti, erdei gyümölcsöket szedő segédmunkákra olyanokat vesznek föl,kiknek
jövedelme meghaladja a 200 ezer forintot?  Igazságos-e az, hogy sok munkáltató gyeseseket, gyedeseket foglalkoztat? Nem! Mivel vannak olyan aktívkorú 30-40 év körüli munkanélküli férfiak,kik  szinte a semmiből tengődnek,napról-napra, s nemhogy a rezsit nem tudják fizetni,de a kenyeret sem tudják miből sokszor megvenni,mivel az egyéb állásokat is olyanokkal töltetik be a munkáltatók számos helyeken;kiknek ott van már jövedelme és nem kell bejelenteni teljes munkaidőre, vagy egyáltalán. Magyarországon, főleg vidéken, sok olyan ember van, akinek egy munkahelye sincs!

Igazságos- e az hogy olyanok kapnak tüzelőtámogatást,vízhasználati illetve villamosenergia-használati támogatást,kik csak az élvezeteik kielégítése céljából(luxus),veszik igénybe mindazt?Nem! Mert országszerte sok olyan létminimum alatt lévő állampolgár él,aki nem kap egy  fillért se, pedig alapvető szükségleteit  sem tudja kielégíteni, pedig dolgozott.
Törekedni kellene az igazságos elosztásra, és a valóban rászorulók támogatására.

Komáromi Győző, fiatal munkanélküli

 

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Grósz Károlyról az igazat!

Grósz Károlyról az igazat!

A rendszerváltás óta eltelt 25 esztendőben divat és már-már kötelesség lett a
70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
No thumbnail available

Fohász a legszomorúbb barakkból

(A kapitalizmus áldozatainak emlékére)Szégyenszemre a XXI. századi Európa közepén áll a nyomorúságos
Légy szerző!
Légy szerző!