A Népi Front lapja

Most én kérdezek! Egy állampolgár kérdései

Egyre többen keresik meg a Frontoldalt kérdéseikkel, panaszaikkal, hétköznapi, emberi dolgaikkal. Itt nyitott kapukra találnak.

Most én kérdezek?  Normális az hogy két ünnep között meg hétvégén a kistelepüléseken zárva tartanak a művelődési házak, (Már ahol vannak művelődési házak)? Nem! Mivel nem minden szegénysorban élő, tehetséges gyerek jut el a jól felszerelt városi könyvtárakba,ahol  a  multimédiás szolgáltatások(internetezés,nyomtatás,fénymásolás) drágák,holott egyik-másik színvonala nem üti az elfogadhatóság szintjét,de téli -nyári szünetekben nyitva vannak mégis. Akkor vannak zárva kis művelődési házak és kis könyvtárak, mikor a fiataloknak és idősebbeknek is lenne alkalmuk olvasni és más szolgáltatásokat igénybe venni.

Igazságos szociális juttatás vajon a Családi Otthonteremtő Támogatás? Nem!
Ugyanis az ország népességének jó negyede gyermektelen,sok esetben nincstelen,egyedülálló,sőt beteg. Támogatni kell a gyermekes családokat, de olyan helyzetet kell teremteni, hogy minden állampolgár normális életet élhessen!

Igazságos az hogy szezonális   jellegű: régészeti, erdei gyümölcsöket szedő segédmunkákra olyanokat vesznek föl,kiknek
jövedelme meghaladja a 200 ezer forintot?  Igazságos-e az, hogy sok munkáltató gyeseseket, gyedeseket foglalkoztat? Nem! Mivel vannak olyan aktívkorú 30-40 év körüli munkanélküli férfiak,kik  szinte a semmiből tengődnek,napról-napra, s nemhogy a rezsit nem tudják fizetni,de a kenyeret sem tudják miből sokszor megvenni,mivel az egyéb állásokat is olyanokkal töltetik be a munkáltatók számos helyeken;kiknek ott van már jövedelme és nem kell bejelenteni teljes munkaidőre, vagy egyáltalán. Magyarországon, főleg vidéken, sok olyan ember van, akinek egy munkahelye sincs!

Igazságos- e az hogy olyanok kapnak tüzelőtámogatást,vízhasználati illetve villamosenergia-használati támogatást,kik csak az élvezeteik kielégítése céljából(luxus),veszik igénybe mindazt?Nem! Mert országszerte sok olyan létminimum alatt lévő állampolgár él,aki nem kap egy  fillért se, pedig alapvető szükségleteit  sem tudja kielégíteni, pedig dolgozott.
Törekedni kellene az igazságos elosztásra, és a valóban rászorulók támogatására.

Komáromi Győző, fiatal munkanélküli

 

TI ÍRTÁTOK

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü

Olyan ez, mint a drogbárók háborúja!

Hatalmas a ramazuri a CEU ügyében. Hát, ha már polgári demokrácia van, akkor a kutyafáját, mi a baj a CEU-val, azaz az amcsi-európai egyetemmel?A burzsoá demokráciába ez belefér. Akkor most mi van?
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor-3.rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

A Nagy Októberi Szocialista Forradalom jelentőségét,világra gyakorolt hatását és benne Lenin szerepét
Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

"Rájuk erőszakolták a békét, de ez a béke uzsorás béke, gyilkosok és
No thumbnail available

Élő hazugságok, meghamisított történelem

Élő hazugsággá vált az, hogy a Kádár-rendszer alatt ment tönkre az ország,
Légy szerző!
Légy szerző!