A MI IDŐNK: Kádár-gyalázás és játékos októberi forradalom a Terror Háza agymosodában

A fidesznyikek által irányított agymosoda ismét kommunisták elleni hisztériakeltéssel próbálkozik. A választások előtt úgy néz ki extra fokozatba kapcsoltak. Mindenesetre Kádár alatt nem éheztek tízezrével a gyermekek, előtte és utána viszont igen. Minden más csak duma!

Az agymosásban most is a fiatalok a célpontok.

„Rendhagyó történelemórák” keretein belül ültetik be a fiatalokat, hogy politikai motivációval átitatott hazugságokkal próbálják ismét összemosni a sztálinizmust a marxizmussal, Kádárt Sztálinnal és nyilván a kommunizmust a fasizmussal.

De ez még mindig semmi:

Idén első alkalommal a rendhagyó történelemóráinkat Rendhagyó Plusz (Rh+) múzeumpedagógiai kínálattal bővítjük, ahol a diákok játékos formában ismerhetik meg a “nagy októberi szocialista” forradalom történetét.

A jobboldali történelemírás hazugsága, hogy a forradalom (milyen érdekes, azt nem tették idézőjelbe), nem volt nagy, nem volt októberi és nem volt szocialista. Ez egy elterjedt szállóige, mert bizony érdekesen hangzik, de semmi alapja nincs.

A forradalom nagy volt, hiszen az egész világra hatással volt, és nem csak Oroszországban teremtette meg a munkásállamot, de számos más országban is; hozzájárult a gyarmati rendszer felszámolásához, a nyugati jóléti állam kialakulásához, a fasizmus megsemmisítéséhez, számos elnyomott ország felszabadulásához és talpra állásához, Szovjetunió, Jugoszlávia és dél-kelet-Ázsia nacionalista villongásainak megszüntetéséhez és békés államszövetségek megteremtéséhez, valamint MINDEN egyes szabadságjogunkat és az infrastruktúránk nagy részét a munkásmozgalomnak és a szocializmusnak köszönhetjük.

A Julián-naptár szerint a forradalom októberben volt, a Gergely-naptár szerint novemberben. Ez a feudális cári elmaradottság következménye.

A forradalom pedig szocialista volt, még akkor is, ha a jobboldali történelemírás szelektív memóriája a kommunista munkásmozgalom több mint 150 éves és az egész világra kiterjedő történetéből csak Sztálinra és Pol Potra emlékezik.

Mi azt javasoljuk a fiataloknak, tegyék magukévá a kritikus gondolkozást. Olvassák el inkább Moldova György könyvét Kádár Jánosról és kérdezzék meg nagyszüleiket, milyen volt az előző rendszer. Aki meg élt abban az időszakban, mesélje el a fiataloknak, milyen volt. Ha ők nem teszik meg, megteszi helyettük a Fidesz, a Jobbik és Schmidt Mária.

Mellesleg mikor nyílik már múzeum, amely emléket állít a kapitalizmus 1600 millió és a kereszténység 800 millió áldozatának?

(amiidonk.hu)

Kommentár: a napokban mi is szóvá tettük az oktatási intézményekben és a médiában zajló egyoldalú és elfogult kommunista-ellenes uszítást, melynek célja, hogy a dolgozó népet érdekei
ellenében megossza és egymás ellen fordítsa.  Jelen körülmények között legtöbbet kitartó 
felvilágosító munkával és alulról szerveződő marxista szellemiségű ellenállósejtek szervezésével tehetünk, hogy végre megtörjön a csatornából előtörő rég nem látott sötétség lendülete.

Landler