Mi a csuda az a Pentagon, hogy mindenbe beleszól?

“Értesültünk a történetekről, és meg tudjuk erősíteni, hogy tegnap még egy orosz harci repülőgép megsértette Törökország és a NATO légterét” -mondta a világuralomra törő szervezet valamelyik bandavezére.

Hozzátette: ahogy korábban is, az Egyesült Államok a támogatásáról biztosítja a NATO-tag Törökországot, és “felszólítjuk Oroszországot Törökország légterének tiszteletben tartására, és arra, hogy hagyjon fel az olyan akciókkal, amelyek a térség instabilitásának fokozását kockáztatják”. A Wright nevű illető hangsúlyozta a török és orosz fél párbeszédének szükségét a helyzet súlyosbodásának elkerülése érdekében. Szombaton Jens Stoltenberg NATO-főtitkár is felszólította Moszkvát, hogy “tegyen meg minden szükséges lépést” annak biztosítása érdekében, hogy repülőgépei többet ne sértsék meg az észak-atlanti szövetség tagországainak légterét. Kicsoda a NATO, hogy mindenbe belekarattyol?

A török helytartóság szombati közleménye szerint a Szu-34-es orosz vadászbombázót oroszul is és a megszállók nyelvén is többször figyelmeztették, mielőtt Szíriából behatolt a török légtérbe.  Recep Tayyip Erdogan, a  fasiszta török diktátor azt mondta, hogy következményekkel fog járni, ha Oroszország még egyszer megsérti a török légteret. Az orosz védelmi minisztérium szóvivője “minden alapot nélkülöző propagandának” minősítette az ankarai külügyminisztérium közleményét. Törökország tavaly november 24-én lelőtt egy Szu-24-es orosz vadászgépet, amely a török álláspont szerint 17 másodpercen át megsértette az ország légterét a török-szíriai határnál. Oroszország szerint a gép egy pillanatra sem hatolt be a török légtérbe. Az incidens rendkívül kiélezte a feszültséget a Ankara és Moszkva között és visszavetette a két ország gazdasági kapcsolatait. Törökországban durván megsértik az emberi jogokat és etnikai tisztogatást hajtanak végre kurd területeken.