A Népi Front lapja

Menekült gyerekek dolgoznak török ruhagyárakban

A Törökországban vásárló angliai cégek azt állítják, hogy felháborodtak,megdöbbentek  és készek segítséget  nyújtani  a menekülteknek.

A  M&S  és az Asos online cég törökországi gyáraiban szíriai menekült gyerekek dolgoznak – állítja a BBC Panorama. A riporterek a Marks and Spencer legnagyobb törökországi üzemében 7 szíriai gyerekkel találkoztak. A legfiatalabb 15 éves, és napi 12 óránál is hosszabb műszakokban vasalta a Nagy-Britanniának szánt ruhákat.Képtalálat a következőre: „gyermekmunka törökország”

Egy másik  üzemben 10 év körüli török gyerekeket is találtak a munkapadok mellett. A M&S szóvivője szerint a cég rendkívül súlyosnak és elfogadhatatlannak tartja a műsorban feltártakat. Szerinte az M&S minden beszállítóját szerződés kötelezi a cég által globálisan előírt normák betartására, amelyek kiterjednek a munkásokkal szembeni bánásmódra is. A M&S jogi segítséget ajánl a törvénysértő módon foglalkoztatott szíriai menekülteknek, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő többé.

Az Asos szóvivője szerint a bemutatott törökországi üzemmel nincs közvetlen szerződéses kapcsolata, az ott készült termékekből azonban vásárolt. A cég anyagi segítséget kínál az üzemben dolgozó gyerekeknek, hogy visszatérhessenek az iskolába, és a  felnőtt munkásokat is támogatja, amíg nem találnak legális munkalehetőséget.

Jóéerzésű ember elítéli a gyermekek aljas kizsákmányolását!

FO – összeállítás

TI ÍRTÁTOK

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü

Olyan ez, mint a drogbárók háborúja!

Hatalmas a ramazuri a CEU ügyében. Hát, ha már polgári demokrácia van, akkor a kutyafáját, mi a baj a CEU-val, azaz az amcsi-európai egyetemmel?A burzsoá demokráciába ez belefér. Akkor most mi van?
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

A szovjet-orosz filmkultúra II. – Kultúrszociológiai gondolatok és a nagybetűs Irodalmi hagyomány

A szovjet-orosz filmkultúra II. – Kultúrszociológiai gondolatok és a nagybetűs Irodalmi hagyomány

A mintegy hetven év szovjet szocialista rendszerének tökéletes „hátrafelé elsült fegyvere” saját
A CEU-s és Civil tüntetések margójára – A valódi változáshoz felismerés és tettek kellenek

A CEU-s és Civil tüntetések margójára – A valódi változáshoz felismerés és tettek kellenek

Aki még nem vette volna észre Magyarországon – és nem haszonélvezője a
No thumbnail available

Petőfi Sándor: RESPUBLIKA

Respublika, szabadság gyermeke S szabadság anyja, világ jótevője, Ki bujdosol, mint a Rákócziak, Köszöntelek a
Légy szerző!
Légy szerző!