Megint forral valamit a NATO!

“10. A’ katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a’ külföldieket vigyék el tőlünk.”

A NATO külügyminiszterei nyilatkozatban biztosították Törökországot szolidaritásukról, melynek értelmében segítséget nyújtanak az országot érő kihívások leküzdéséhez, beleértve a terrorizmus ellen vállalt harcot is – tájékoztatott kommünikéjében az észak-atlanti szövetség, a NATO-tagországok külügyminisztereinek kétnapos brüsszeli értekezletének nyitó napján, kedden. A Törökország közelében egyre növekvő erőszakhullám a védelem és a stabilitás további erősítését követeli meg.  Arról nem beszéltek, hogy kik és miért okozták az erőszakhullámot. Arról is mélyen hallgattak, hogy miféle pénzekből finanszírozták az arab tavasznak nevezett felforgató tevékenységet. A NATO hosszú távú tervet dolgoz ki Törökország védelmére, melynek egyik eleme, hogy a szövetség segítséget nyújt a török légierő fejlesztéséhez – tájékoztatott a nyilatkozat. És ezt az erőt ki ellen fogják bevetni? A demokratikus HDP ellen? Az Iszlám Állam ellen harcoló Kurdisztáni Munkáspárt hőseit lövik majd halomra?A miniszterek döntést hoztak arról, hogy a NATO repülőgépeket és helikoptereket telepít Törökországba és további intézkedéseket hoznak szükség esetén. A NATO megint forral valami gonoszat. Amibe ez a szörnyszülött beledugta az orrát ott vér folyt és a borzalom uralkodik.

Nyilatkozatban rögzítették azt is, hogy továbbra is behatóan figyelni fogják a NATO délkeleti határán zajló fejleményeket, különös tekintettel a szíriai konfliktusra. Ez utóbbival kapcsolatban azt fogalmazták meg a politikusok, hogy közös, nemzetközi és hatékony eszközök kellenek a harcok befejezéséhez. Hatékonyan ki kellene takarodni a NATO nevű förmedvénynek minden országból!

Az ülésen részt vevő miniszterek és diplomaták hangsúlyozták, hogy kiállnak minden tagállam területi integritása mellett, ugyanakkor nyugalomra, diplomáciai megoldások keresésére és a kockázatcsökkentés fontosságára hívták fel a figyelmet.

Igen. A kockázat maga a NATO és az USA. Kockára tették a világ népeinek életét.

Érdekes, hogy egy iszlamista államot támogatnak. Rettenetesen érdekes. Vannak csodák!