Máris sokkal többet keres elődjénél az új egészségügyi államtitkár

A kormány honlapján hozták nyilvánosságra Ónodi-Szűcs Zoltán havi járandóságának adatait. Ebből derült ki, hogy míg az Orbán-kormány két előző szak­államtitkára, Szócska Miklós és Zombor Gábor egy­aránt havi bruttó 997 ezer forintért dolgozott – mint ahogyan ennyit keres Sávolt-Szabó Tünde, a humántárca másik, nemrég hivatalba lépett, a sportért felelős államtitkára is –, Ónodi-Szűcs illetménye 1 millió 296 ezer forint.

Kérdésünkre, hogy Ónodi-Szűcs kivétele­zett helyzetét mi indokolja, a miniszté­rium úgy válaszolt: az államtitkárnak korábbi, főigazgatói megbízatására tekintettel állapítottak meg magasabb alapilletményt. (Ónodi-Szűcs előzőleg az Állami Egészségügyi Központ főigazgatója volt.)

onodiMost is korábbi fizetését kapja, erre utal legalábbis a miniszté­rium válasza, amely szerint: „A pozíció betöltése és ellátása érdekében, szakmai és emberi szempontokat egyaránt figyelembe véve, a vonatkozó jogszabályi rendelkezések kereteit betartva, a korábbi illetményének megfelelő összeg lett számára megállapítva.”

A vonatkozó törvény szerint az államtitkárok alapilletménye bruttó 997 ezer forint, míg a helyettes államtitkároké 748 ezer. Ezt az összeget a miniszter, ha elégedett a munkájukkal, harminc százalékkal megemelheti. Ónodi-Szűcs Zoltán viszont a hivatalba állásakor máris megkapta a magasabb összeget. (Forrás: nol.hu)

Van itt pénz bőven, csak “bizonyos magyar embereknek.” Tehát nem minden magyar embernek. Érte már így is sokat tett a dicsőséges új rendszer! Érje be vele a hülye proli, és etesse az egyenlőbbeket. Gyermekéhezés? Ne idegesítsük a hatalmaskodókat… A kizsákmányoló, hazug, álszent rendszer a bűnös. Fent említett úr, csak szem a láncban.

“hol zsarnokság van,
mindenki szem a láncban;
belőled bűzlik, árad,
magad is zsarnokság vagy;” (Illyés Gyula)