Március 15.-re emlékeztünk

Juhász Norbert, a párt egri titkára (jobb szélen a koszorúzó tömegben)

Egerben, a hagyományoknak megfelelően, mint minden évben március 15.-én az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóján, a Népi Front egri sejtje is képviseltette magát az idei városi díszünnepség keretében zajló Petőfi téri koszorúzáson.

Ennek megfelelően vettek részt a rendezvényen Szabó András és Juhász Norbert elvtársak, s helyezték el az állami és civil, valamint egyéb politikai szervezetek mellett, a Népi Front koszorúját Petőfi Sándor szobrának talapzatánál.

Pártunk egri sejtje tisztelettel emlékezett a magyar történelem egyik legdicsőségesebb fejezetére. 1848 tavaszán a forradalom, a szabadság levegője járta be egész Európát. Az elnyomott népek, egymás után álltak talpra, hogy kivívják szabadságukat, reményt adva ezzel kontinensünk népeinek, saját hazánknak, sőt az egész emberiségnek.

Reményt arra, hogy sok évszázadnyi elnyomás után, végre kibontakozhat egy új rend, véget érhet a több évszázadnyi szolgasors, melyet az akkori feudális rend kényszerített Európa népeinek nyakára.

 

 

Juhász Norbert

Népi Front

egri titkára