magyar sajtó

Üdvözlöm Önöket!

Május 1.-én találkoztunk és rövid ideig beszélgettünk.

Célkitűzéseik szimpatikusak, elveik az elveim is.

Lehet, hogy helyszűke miatt a teljes követelési listát nem lehetett közölni, de én igen fontosnak tartok egyet ami a baloldal sanyarú helyzetét okozza.

Lényegében a sajtószabadságra gondolok, ami kiemelt fontosságú szerintem, mert a jelenlegi média szabadság hazugság.

A rendszerváltásnak mondott szélhámosság (az mellett, hogy tényleg leváltották a rendszert) tönkretette az országot, de a médiában egyetlen kritizáló szó nem hangzik el .

Sőt! Jelenleg a média előlépett negyedik hatalmi ággá, lehet mondani, hogy „királycsináló hatalom”.  A médiában működő szélsőséges jobboldali és ultraliberális gazemberek tudatosan egyoldalú híreket közölnek, és agyonhallgatják a nekik nem tetsző véleményeket, a baloldali vélemények és szervezetek nem kerülhetnek reflektorfénybe.

Kezdetben működött a leg gusztustalanabb cenzúra – az öncenzúra -, de mára már velejéig népellenes szélsőségesen jobboldali és ultraliberális szerkesztők és újságírók uralják a médiát, akik úgy gondolják, hogy az a jó ha ők mondják meg, hogy mi legyen az embereknek a véleménye .A magát baloldalnak titulálók pedig jobban félnek a tényleges baloldaltól mint a szélsőséges jobbtól.

Röviden: Ahhoz, hogy egyáltalán a szórólapon felsorolt  kívánalmak (követelések?) akárcsak kis részben érvényre jussanak, szabad médiára van szükség.

A többi jön magától.

Üdvözlettel:     Salga István