A Népi Front lapja

Lovas György 56-os gyilkosságaival dicsekszik

Nagy Ildikó, a New York-i Magyar Ház igazgatója, Bánhalmi Norbert fotográfus és Szilvay Gergely újságíró felkereste a New York mellett élő Lovas Györgyöt, aki az 1956-os eseményekről nyilatkozott. Lovas eldicsekedett gyilkosságaival is. Igen, jól olvassák. Elmondja hogy embereket gyilkolt meg 1956-ban.

Nem titkolta, hogy már 56 előtt is ült okirat-hamisításért. Egy év börtönt kapott aminek nagyobbik részét a szegedi Csillagban ülte le, 11 hónap elteltével kiengedték

Az 56-os forradalmat nagyon élvezte: “Gyönyörű két hét volt! Én nem sokat lövöldöztem, mert a forradalmi tanács tagja voltam…” Elmondja hogy November 3-án kivezényelték a Pasaréti útra.. „Volt ott három ávós, azokat elintéztük, és szétrobbantottunk mindent. Ez volt az ávós központ Budán.”Képtalálat a következőre: „1956 lincselés”

Elintéztük??

“Takács Gyuszival együtt egy kapualjban voltunk és a két géppisztollyal lőttük őket, ahogy csak kifért a golyó. Nem tudom, hányat öltem meg..”.

Lovas állitólagos áldozatait nem állították bíróság elé, nem kaptak jogi védelmet, nem vizsgálták hogy valóban voltak-e bűneik, nem volt bírói ítélet. A meggyilkoltaknak családja, szeretettei, kisgyerekei voltak, de úgy tűnik, Lovas szerint akikre az ÁVO-s bélyeget rásütötték, azokat bírósági ítélet nélkül is le lehetett puffantani akkoriban – mint a kutyákat.

Számomra meghökkentő, hogy 2016-ban bárki is dicsekedhet ezzel. Lovas visszaemlékezéseit három felnőtt ember hallgatja, és nem jut eszükbe hogy itt valami nagy baj van, hogy esetleg a hatóságokhoz kellene fordulni a felvett anyaggal. Mert azért itt valami nem stimmel. Ez az idős ember arról mesél, hogy embereket gyilkolt 1956-ban. A felvett anyagból magyar nyelven cikket jelentettek meg a Mandiner-en. (Ide kattintva olvasható.)

Mindnyájan tudjuk, hogy atrocitások is történtek 1956-ban. Ártatlan kiskatonákat, karhatalmistákat lincseltek meg és szadista módon kínoztak gyakran vétlen embereket. Voltak akik megpróbálták megállítani az esztelen vérengzést. Például 1956 október 26-án Freimann Lajos Miskolcon szót emelt a tömegben Gáti Gyula alezredes törvénytelen lincslése miatt. Bár ne tette volna! Freimannt is agyonverték az álítólagos „forradalmárok”.

És persze kevés szó esik azokról manapság akik csupán a „balhéért” csatlakoztak a felkelőkhőz, azért hogy raboljanak, gyilkoljanak, leszámoljanak vélt és valós ellenségeikkel. Félreértés ne essék, nem ők voltak többségben! Én úgy gondolom, hogy a magyar emberek túlnyomó többsége tisztességes változást akart 1956-ban, és soha nem lincselt, rabolt vagy gyilkolt. Ma jogtisztelő társadalomban próbálunk élni itt az Egyesült Államokban, és remélem, hogy a mostani visszaemlékezések nem fogják hősi forradalmi tetté varázsolni az 56-ban elkövetett törvénytelen gyilkosságokat.

Lovas György az Amerikai Magyar Szabadságharcosok Szövetsége társelnöke, évtizedek óta tevékenykedik 56-os ügyekben. Az interjúkat a Hungary Initiatives Foundation támogatja.

Lázár György/ Kanadai Magyar Hírlap

gala-george-lovas

Lovas György (balra) 2006 október 15-én a Carnegie Hall-ban rendezett 56-os eseményen a beszédet mondó George Pataki volt New-York-i kormányzó mögött áll. 

TI ÍRTÁTOK

In Memoriam Urbán Sándor

„A forradalmak az elnyomottak és kizsákmányoltak ünnepei.” Lenin szavai ezek. A forradalmak megszülik hőseiket. Régóta tudjuk ezt a munkásmozgalom történetéből. De ezen ünnepnapokból oly’ kevés van. H

50 kiló műanyag másodpercenként!

A folyókba dobott műanyag hulladék jelenti az óceánok szennyezésének egyik legfőbb forrását, és a legnagyobb szennyezők az ázsiai folyók – írják  holland kutatók. Számításaik szerint a fo

"Fehérek közt egy európai". Thomas Mann (Lübeck, 1875. június 6. – Zürich, 1955. augusztus 12.)

Német író, a 20. századi német nyelvű irodalom egyik legjelentősebb alakja. Elbeszéléstechnikája a 19. századhoz, elsősorban Tolsztojhoz, illetve Theodor Fontane és Richard Wagner szimbólumaihoz és ve
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Kémek a sasfészekben...

Kémek a sasfészekben...

 A hidegháború korszakában komoly fordulópontot jelentett, amikor 1949-ben megtört az Egyesült Államok
No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor -2. rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

Korunk egyik nagy hazugsága: kommunizmus=erőszak, kapitalizmus=demokrácia. „(A kommunizmus) megvalósításába mindig olyan emberek kezdtek
No thumbnail available

Fohász a legszomorúbb barakkból

(A kapitalizmus áldozatainak emlékére)Szégyenszemre a XXI. századi Európa közepén áll a nyomorúságos
Légy szerző!
Légy szerző!