A Népi Front lapja

Lovas György 56-os gyilkosságaival dicsekszik

Nagy Ildikó, a New York-i Magyar Ház igazgatója, Bánhalmi Norbert fotográfus és Szilvay Gergely újságíró felkereste a New York mellett élő Lovas Györgyöt, aki az 1956-os eseményekről nyilatkozott. Lovas eldicsekedett gyilkosságaival is. Igen, jól olvassák. Elmondja hogy embereket gyilkolt meg 1956-ban.

Nem titkolta, hogy már 56 előtt is ült okirat-hamisításért. Egy év börtönt kapott aminek nagyobbik részét a szegedi Csillagban ülte le, 11 hónap elteltével kiengedték

Az 56-os forradalmat nagyon élvezte: “Gyönyörű két hét volt! Én nem sokat lövöldöztem, mert a forradalmi tanács tagja voltam…” Elmondja hogy November 3-án kivezényelték a Pasaréti útra.. „Volt ott három ávós, azokat elintéztük, és szétrobbantottunk mindent. Ez volt az ávós központ Budán.”Képtalálat a következőre: „1956 lincselés”

Elintéztük??

“Takács Gyuszival együtt egy kapualjban voltunk és a két géppisztollyal lőttük őket, ahogy csak kifért a golyó. Nem tudom, hányat öltem meg..”.

Lovas állitólagos áldozatait nem állították bíróság elé, nem kaptak jogi védelmet, nem vizsgálták hogy valóban voltak-e bűneik, nem volt bírói ítélet. A meggyilkoltaknak családja, szeretettei, kisgyerekei voltak, de úgy tűnik, Lovas szerint akikre az ÁVO-s bélyeget rásütötték, azokat bírósági ítélet nélkül is le lehetett puffantani akkoriban – mint a kutyákat.

Számomra meghökkentő, hogy 2016-ban bárki is dicsekedhet ezzel. Lovas visszaemlékezéseit három felnőtt ember hallgatja, és nem jut eszükbe hogy itt valami nagy baj van, hogy esetleg a hatóságokhoz kellene fordulni a felvett anyaggal. Mert azért itt valami nem stimmel. Ez az idős ember arról mesél, hogy embereket gyilkolt 1956-ban. A felvett anyagból magyar nyelven cikket jelentettek meg a Mandiner-en. (Ide kattintva olvasható.)

Mindnyájan tudjuk, hogy atrocitások is történtek 1956-ban. Ártatlan kiskatonákat, karhatalmistákat lincseltek meg és szadista módon kínoztak gyakran vétlen embereket. Voltak akik megpróbálták megállítani az esztelen vérengzést. Például 1956 október 26-án Freimann Lajos Miskolcon szót emelt a tömegben Gáti Gyula alezredes törvénytelen lincslése miatt. Bár ne tette volna! Freimannt is agyonverték az álítólagos „forradalmárok”.

És persze kevés szó esik azokról manapság akik csupán a „balhéért” csatlakoztak a felkelőkhőz, azért hogy raboljanak, gyilkoljanak, leszámoljanak vélt és valós ellenségeikkel. Félreértés ne essék, nem ők voltak többségben! Én úgy gondolom, hogy a magyar emberek túlnyomó többsége tisztességes változást akart 1956-ban, és soha nem lincselt, rabolt vagy gyilkolt. Ma jogtisztelő társadalomban próbálunk élni itt az Egyesült Államokban, és remélem, hogy a mostani visszaemlékezések nem fogják hősi forradalmi tetté varázsolni az 56-ban elkövetett törvénytelen gyilkosságokat.

Lovas György az Amerikai Magyar Szabadságharcosok Szövetsége társelnöke, évtizedek óta tevékenykedik 56-os ügyekben. Az interjúkat a Hungary Initiatives Foundation támogatja.

Lázár György/ Kanadai Magyar Hírlap

gala-george-lovas

Lovas György (balra) 2006 október 15-én a Carnegie Hall-ban rendezett 56-os eseményen a beszédet mondó George Pataki volt New-York-i kormányzó mögött áll. 

TI ÍRTÁTOK

Megint szobrot döntöttek a primitív fasiszták

Kedd reggel elhurcolták Lukács György szobrát a XIII. kerületi Szent István parkból. A szobor helyszínét megnéztem. Nincs ott Lukács György szobra, csak a szelleme lebeg vörös lángoszlopként, hogy uta

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Kémek a sasfészekben...

Kémek a sasfészekben...

 A hidegháború korszakában komoly fordulópontot jelentett, amikor 1949-ben megtört az Egyesült Államok
No thumbnail available

A vasra vert csillag

Vöröscsillag, mondd, mit vétettél, rabságra miért ítéltettél? Világszabadságot hirdettél, s a világ üldözöttje lettél? Míg
No thumbnail available

Dózsa Vezér emlékezete

"Rokonai mintha csak szégyellték volna; éltek, virágoztak hazaszerte: de nem emlegették őseik
Légy szerző!
Légy szerző!