Le a munkahelyi diszkriminációval!

Magyarországon a munkahelyi diszkrimináció mindennapos. A jelenlegi tőkés hatalomnak köszönhetően megtűrt bűnnek számít, melynek dolgozó emberek milliói látják kárát.

A negyvenöt év felettieknek nagyon nehéz munkát találni a munkáltatók előítéletessége miatt – számolt be róla a TV2. A diszkrimináció számos esetben tetten érhető. Például Magyarországon fotót kérnek az álláspályázatokhoz Európában egyedülálló módon.

Ez arra szolgál, hogy a munkáltató a pályázót jó előre kiszűrje életkora, származása és nem utolsósorban fogyatékossága miatt. Pedig az ügyfeleknek teljesen mindegy, hogy az autószerelőnek mennyi az életkora és milyen a háttere.

A Népi Front elfogadhatatlannak tartja, hogy valakit kora, neme, származása, vallása vagy fogyatékossága miatt kizárjanak a munkaerőpiacról. Ezért felszólítjuk a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségét, hogy a jogtalanságok megszüntetése érdekében mielőbb cselekedjenek!

Magyarország Alaptörvénye is egyértelműen kimondja, hogy:
“(1) Mindenkinek joga van a munka és a foglalkozás szabad megválasztásához, valamint a vállalkozáshoz. Képességeinek és lehetőségeinek megfelelő munkavégzéssel mindenki köteles hozzájárulni a közösség gyarapodásához.”
Követeljük, hogy a munkáltatók tartsák tiszteletben az Alaptörvényt!

Népi Front Párt Országos Elnöksége