Le az antikommunizmussal!

28 éve megy az agymosás, hogy a rendszerváltás előtt gyilkosságokkal, terrorral tartották fent a rendszert. Az agymosás sikerességét bizonyítja, hogy a tegnapi diáktüntetésen a Kádár-rendszert hibáztatták az oktatás mai helyzetéért.

Mindennek az a célja, hogy az idősebbek elfelejtsék, a fiatalok pedig meg se tudják, hogy a II. világháború után újjáépítették a lerombolt országot, az emberek biztonságban éltek, volt munka, lakás. Nem voltak hajléktalanok, fagyhalált halt emberek.

Azt akarják, hogy az idősebbek elfelejtsék, a fiatalok meg se tudják, hogy a II. világháború előtt a sok kulák, földbirtokos, tőkés és “szegény üldözött” éhbérért használta ki a dolgozóit, mint ahogyan ma is ugyanezt teszik az uralkodó osztályok. Hogy ezért történtek az atrocitások a kommunista fél részéről és egyeseknek még ma is fáj, hogy egyes kivételezett rétegeknek egy időben dolgozni kellett, a szegény ember a forradalommal visszaadta azt az elnyomást, amit évezredekig igazságtalanul kapott. És ha így folytatják, ez az idő újra el fog jönni. Marx tanai a kizsákmányolásról mai is időszerűek.

Hamis az az állítás, hogy szabad választások után nem lehet diktatúra: Hitlert is szabad választásokon választották meg.

Rónai Katalin