A Népi Front lapja

Latin-Amerika is szolidáris Párizzsal

Latin-amerikai országok szolidaritásukról biztosították Párizst, és együttérzésüket fejezték ki a francia fővárost péntek este megrázó terrortámadások áldozataival.

Nicolás Maduro venezuelai elnök egy nyilatkozatban határozottan elítélte a terrorizmust és a „gyalázatos mészárlást”, amiért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget.

„Venezuela mélyen osztozik ezen sajnálatos események áldozatai családjainak és barátainak fájdalmában, és szolidaritását fejezi ki az emberekkel és Franciaország kormányával, és bízik az sérültek gyors felépülésében” – áll a közleményben. [Venezuela] megint a leghatározottabban elutasítja a terrorizmus kivétel nélkül minden megnyilvánulását, és az egész emberiség ilyesfajta megsértésének bármiféle esetleges igazolását.”

Nemcsak a kormányok, az emberek is szolidárisak Franciaországgal, itt például Rióban – Fotó: Reuters

Rafael Correa ecuadori elnök szintén részvétét küldte az áldozatoknak és családjaiknak. „Teljes szívünk Franciaországgal és a terrorista kegyetlenség áldozatainak családjaival van” – írta a Twitteren.

Cristina Fernández argentin elnök „a globális terrorizmus borzalmáról és tragédiájáról” beszélt, és a terrorizmus felülvizsgálatára szólította fel a világot.

„A globális terrorizmus újra borzalmat és tragédiát okozott. Szolidárisak vagyunk az emberekkel és Franciaország kormányával, és mindazokkal, akik a világ különböző pontjain szenvednek ezekben az elmondhatatlanul agresszív időkben” – fogalmazott. „Feltétlenül szükséges egy új és szélesebb perspektívából foglalkozni a terrorizmus kérdésével. Máskülönben nem lesz hely, ahol biztonságban érezhetjük magunkat.”

Dilma Rousseff brazil elnök „gyors felépülést” kívánt annak a két brazilnak, akik megsérültek a Párizs belvárosában történt támadásokban, és elutasította az erőszakot és a „barbárságot”.

„A terrorista barbárságtól felháborodva elutasítom az erőszakot és szolidaritásomat fejezem ki az emberekkel és Franciaország kormányával” – írta a Twitteren. „Könyörtelenül harcolnunk kell a Párizsban elkövetett szörnyű cselekmények ellen. Újfent szolidaritásomat fejezem ki François Hollande elnök és a francia nép iránt.”

Raúl Castro kubai elnök is írt a francia elnöknek, és a kubai nép és a kubai kormány nevében fejezte ki „legmélyebb részvétét” a francia népnek és kormánynak, valamint az áldozatok családjainak.

Forrás: teleSUR, Granma

Összeállította: Latin-Amerika Társaság

TI ÍRTÁTOK

Kelet-európai rasszizmus

Avagy a népbutítás története, fontossága és eredménye napjainkban Üdvözlöm Kedves Olvasó! Azt az alapvető tényt senki sem cáfolhatja, hogy mindennapjaink nagy részét reklámok tengere és a lépten

Az orvoshiány miatt kórházi osztályok zárnak be Jászberényben

Az orvoshiány miatt nyáron részlegesen szüneteltetik a jászberényi kórházban a belgyógyászati-, a krónikus-, illetve a rehabilitációs osztály működését – írja a  megyei lap, a szoljon.hu. A nyári szab

In Memoriam Urbán Sándor

„A forradalmak az elnyomottak és kizsákmányoltak ünnepei.” Lenin szavai ezek. A forradalmak megszülik hőseiket. Régóta tudjuk ezt a munkásmozgalom történetéből. De ezen ünnepnapokból oly’ kevés van. H
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

A szovjet-orosz filmkultúra II. – Kultúrszociológiai gondolatok és a nagybetűs Irodalmi hagyomány

A szovjet-orosz filmkultúra II. – Kultúrszociológiai gondolatok és a nagybetűs Irodalmi hagyomány

A mintegy hetven év szovjet szocialista rendszerének tökéletes „hátrafelé elsült fegyvere” saját
No thumbnail available

Dózsa Vezér emlékezete

"Rokonai mintha csak szégyellték volna; éltek, virágoztak hazaszerte: de nem emlegették őseik
No thumbnail available

Gorkij alakjai hogy kísértenek...

Hetvennyolc esztendeje halt meg a zseniális   szovjet író, aki függetlenül politikai
Légy szerző!
Légy szerző!