A Népi Front lapja

Latin-Amerika is szolidáris Párizzsal

Latin-amerikai országok szolidaritásukról biztosították Párizst, és együttérzésüket fejezték ki a francia fővárost péntek este megrázó terrortámadások áldozataival.

Nicolás Maduro venezuelai elnök egy nyilatkozatban határozottan elítélte a terrorizmust és a „gyalázatos mészárlást”, amiért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget.

„Venezuela mélyen osztozik ezen sajnálatos események áldozatai családjainak és barátainak fájdalmában, és szolidaritását fejezi ki az emberekkel és Franciaország kormányával, és bízik az sérültek gyors felépülésében” – áll a közleményben. [Venezuela] megint a leghatározottabban elutasítja a terrorizmus kivétel nélkül minden megnyilvánulását, és az egész emberiség ilyesfajta megsértésének bármiféle esetleges igazolását.”

Nemcsak a kormányok, az emberek is szolidárisak Franciaországgal, itt például Rióban – Fotó: Reuters

Rafael Correa ecuadori elnök szintén részvétét küldte az áldozatoknak és családjaiknak. „Teljes szívünk Franciaországgal és a terrorista kegyetlenség áldozatainak családjaival van” – írta a Twitteren.

Cristina Fernández argentin elnök „a globális terrorizmus borzalmáról és tragédiájáról” beszélt, és a terrorizmus felülvizsgálatára szólította fel a világot.

„A globális terrorizmus újra borzalmat és tragédiát okozott. Szolidárisak vagyunk az emberekkel és Franciaország kormányával, és mindazokkal, akik a világ különböző pontjain szenvednek ezekben az elmondhatatlanul agresszív időkben” – fogalmazott. „Feltétlenül szükséges egy új és szélesebb perspektívából foglalkozni a terrorizmus kérdésével. Máskülönben nem lesz hely, ahol biztonságban érezhetjük magunkat.”

Dilma Rousseff brazil elnök „gyors felépülést” kívánt annak a két brazilnak, akik megsérültek a Párizs belvárosában történt támadásokban, és elutasította az erőszakot és a „barbárságot”.

„A terrorista barbárságtól felháborodva elutasítom az erőszakot és szolidaritásomat fejezem ki az emberekkel és Franciaország kormányával” – írta a Twitteren. „Könyörtelenül harcolnunk kell a Párizsban elkövetett szörnyű cselekmények ellen. Újfent szolidaritásomat fejezem ki François Hollande elnök és a francia nép iránt.”

Raúl Castro kubai elnök is írt a francia elnöknek, és a kubai nép és a kubai kormány nevében fejezte ki „legmélyebb részvétét” a francia népnek és kormánynak, valamint az áldozatok családjainak.

Forrás: teleSUR, Granma

Összeállította: Latin-Amerika Társaság

TI ÍRTÁTOK

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt

"Demokrácia védelme"?

Nemrégiben egy ígéretes, nagyobb lélegzetű tanulmány két bevezető fejezete jelent meg a Frontoldalon „PlalylA” „tollából” „Demokrácia védelme” címmel. A cikkeket viharos vita követte, aminek nyomán az
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Proletárdiktatúra és demokrácia

Proletárdiktatúra és demokrácia a politikai néphit szerint összeegyeztethetetlen fogalmak, mondván, hogy a
No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor -2. rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

Korunk egyik nagy hazugsága: kommunizmus=erőszak, kapitalizmus=demokrácia. „(A kommunizmus) megvalósításába mindig olyan emberek kezdtek
Engem felszabadítottak

Engem felszabadítottak

Nem éltem még, amikor először felszabadítottak. Hiszen ha nem jöttek volna, akik jöttek,
Légy szerző!
Légy szerző!