A Népi Front lapja

Latin-Amerika is szolidáris Párizzsal

Latin-amerikai országok szolidaritásukról biztosították Párizst, és együttérzésüket fejezték ki a francia fővárost péntek este megrázó terrortámadások áldozataival.

Nicolás Maduro venezuelai elnök egy nyilatkozatban határozottan elítélte a terrorizmust és a „gyalázatos mészárlást”, amiért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget.

„Venezuela mélyen osztozik ezen sajnálatos események áldozatai családjainak és barátainak fájdalmában, és szolidaritását fejezi ki az emberekkel és Franciaország kormányával, és bízik az sérültek gyors felépülésében” – áll a közleményben. [Venezuela] megint a leghatározottabban elutasítja a terrorizmus kivétel nélkül minden megnyilvánulását, és az egész emberiség ilyesfajta megsértésének bármiféle esetleges igazolását.”

Nemcsak a kormányok, az emberek is szolidárisak Franciaországgal, itt például Rióban – Fotó: Reuters

Rafael Correa ecuadori elnök szintén részvétét küldte az áldozatoknak és családjaiknak. „Teljes szívünk Franciaországgal és a terrorista kegyetlenség áldozatainak családjaival van” – írta a Twitteren.

Cristina Fernández argentin elnök „a globális terrorizmus borzalmáról és tragédiájáról” beszélt, és a terrorizmus felülvizsgálatára szólította fel a világot.

„A globális terrorizmus újra borzalmat és tragédiát okozott. Szolidárisak vagyunk az emberekkel és Franciaország kormányával, és mindazokkal, akik a világ különböző pontjain szenvednek ezekben az elmondhatatlanul agresszív időkben” – fogalmazott. „Feltétlenül szükséges egy új és szélesebb perspektívából foglalkozni a terrorizmus kérdésével. Máskülönben nem lesz hely, ahol biztonságban érezhetjük magunkat.”

Dilma Rousseff brazil elnök „gyors felépülést” kívánt annak a két brazilnak, akik megsérültek a Párizs belvárosában történt támadásokban, és elutasította az erőszakot és a „barbárságot”.

„A terrorista barbárságtól felháborodva elutasítom az erőszakot és szolidaritásomat fejezem ki az emberekkel és Franciaország kormányával” – írta a Twitteren. „Könyörtelenül harcolnunk kell a Párizsban elkövetett szörnyű cselekmények ellen. Újfent szolidaritásomat fejezem ki François Hollande elnök és a francia nép iránt.”

Raúl Castro kubai elnök is írt a francia elnöknek, és a kubai nép és a kubai kormány nevében fejezte ki „legmélyebb részvétét” a francia népnek és kormánynak, valamint az áldozatok családjainak.

Forrás: teleSUR, Granma

Összeállította: Latin-Amerika Társaság

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

"Rájuk erőszakolták a békét, de ez a béke uzsorás béke, gyilkosok és
No thumbnail available

Petőfi Sándor: RESPUBLIKA

Respublika, szabadság gyermeke S szabadság anyja, világ jótevője, Ki bujdosol, mint a Rákócziak, Köszöntelek a
No thumbnail available

Proletárdiktatúra és demokrácia

Proletárdiktatúra és demokrácia a politikai néphit szerint összeegyeztethetetlen fogalmak, mondván, hogy a
Légy szerző!
Légy szerző!