A Népi Front lapja

Kurd gyermekeket zaklatnak a törökök

Ellentmondásos felvétel került fel a közösségi hálóra, a Special Forces oldalra, amelyen a török biztonsági erők gyermekeket evakuálnak Diyarbakir Sur körzetéből. Az ügy most a parlament elé került.

Feleknas Uca, a kurd Népi Demokratikus Párt diyarbakiri megbízottja hétfőn parlamenti indítványt terjesztett elő válaszra Szulejmán Szojlu belügyminiszternek.

A beterjesztésben Uca felidézi, hogy Adem Huduti tábornok, akit a júliusi, törökországi puccsban való részvétel miatt letartóztattak, vezette a hadműveletet Surban. Uca közölte, hogy több ezer embert lakoltattak ki erőszakkal, százak vesztették életüket, és a körzetben csapdába esett emberket megkínozták a 2015. december 2-ától 2016 március 3-áig tartó kijárási tilalmak során, amelyet ez a felvétel is bizonyít.

Uca beterjesztése a következő kérdéseket tartalmazza:

– Ez a felvétel, amely többségében nők és gyermekek evakuálását mutatja be, az ön tudtával és beleegyezésével szivárgott ki?

– Mi a felvétel dátuma?

– Kik azok az emberek, akiket kitettek a biztonsági erők zaklatásainak és inzultusainak? Hány emberrel bántak még ugyanígy? Hányan gyermekek, nők vagy férfiak?

– Az evakuált embereket kitették további evakuációnak is? Hol vannak most?

– Az evakuált gyermekek kaptak-e pszichológiai támogatást? Hol vannak ezek a gyermekek?

– Kihez tartozik a ’CcC dogan’ Youtube csatorna, amely a felvételt közzétette? Indított-e ön nyomozást az identitásának felderítésére?

– Ki adott utasítást az embereknek, hogy az evakuált emberekre szexista, rasszista és gyűlöletbeszéddel teli megjegyzéseket tegyenek? Igaz, hogy ezek az emberek katonák és/vagy rendőrök? Ha ezek a vádak igazak, az ön minisztériuma vizsgálta ezeket a tiszteket?

– Ki vagy menyik állami intézmény adott utasítást, hogy ezeket a képeket rögzítsék?

– Mi a célja ezen felvétel szisztematikus sugárzásának?

A két videó nagy felháborodást szült a közösségi média felhasználói körében. Sokan a felvételt annak bizonyítékának tekintik, hogy Törökország pszichológiai hadviselést folytat a kurdok ellen, valamint gyarmati politikát folytat.

A kormányt támogatók szerint a biztonsági erők törvényes procedúrát vittek véghez.

A videó megtekinthető a Kurdish Question facebook oldalán is:

https://www.facebook.com/thekurdishquestion/videos/2070261143200149/?pnref=story

forrás: Kurdish Question/AMI

TI ÍRTÁTOK

Izraeli agresszor támadja Szíriát

A Bassár el-Aszad szíriai elnök oldalán harcoló egyik milícia három tagja életét vesztette, két harcosa pedig megsebesült vasárnap a Golán-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló részén egy izraeli kato

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
A szovjet-orosz filmkultúra II. – Kultúrszociológiai gondolatok és a nagybetűs Irodalmi hagyomány

A szovjet-orosz filmkultúra II. – Kultúrszociológiai gondolatok és a nagybetűs Irodalmi hagyomány

A mintegy hetven év szovjet szocialista rendszerének tökéletes „hátrafelé elsült fegyvere” saját
No thumbnail available

Az "én ötvenhatom"

1956 hatvanadik évfordulója alkalmából sorozat indult a Magyar Rádióban és az M1
Légy szerző!
Légy szerző!