A Népi Front lapja

Kurd gyermekeket zaklatnak a törökök

Ellentmondásos felvétel került fel a közösségi hálóra, a Special Forces oldalra, amelyen a török biztonsági erők gyermekeket evakuálnak Diyarbakir Sur körzetéből. Az ügy most a parlament elé került.

Feleknas Uca, a kurd Népi Demokratikus Párt diyarbakiri megbízottja hétfőn parlamenti indítványt terjesztett elő válaszra Szulejmán Szojlu belügyminiszternek.

A beterjesztésben Uca felidézi, hogy Adem Huduti tábornok, akit a júliusi, törökországi puccsban való részvétel miatt letartóztattak, vezette a hadműveletet Surban. Uca közölte, hogy több ezer embert lakoltattak ki erőszakkal, százak vesztették életüket, és a körzetben csapdába esett emberket megkínozták a 2015. december 2-ától 2016 március 3-áig tartó kijárási tilalmak során, amelyet ez a felvétel is bizonyít.

Uca beterjesztése a következő kérdéseket tartalmazza:

– Ez a felvétel, amely többségében nők és gyermekek evakuálását mutatja be, az ön tudtával és beleegyezésével szivárgott ki?

– Mi a felvétel dátuma?

– Kik azok az emberek, akiket kitettek a biztonsági erők zaklatásainak és inzultusainak? Hány emberrel bántak még ugyanígy? Hányan gyermekek, nők vagy férfiak?

– Az evakuált embereket kitették további evakuációnak is? Hol vannak most?

– Az evakuált gyermekek kaptak-e pszichológiai támogatást? Hol vannak ezek a gyermekek?

– Kihez tartozik a ’CcC dogan’ Youtube csatorna, amely a felvételt közzétette? Indított-e ön nyomozást az identitásának felderítésére?

– Ki adott utasítást az embereknek, hogy az evakuált emberekre szexista, rasszista és gyűlöletbeszéddel teli megjegyzéseket tegyenek? Igaz, hogy ezek az emberek katonák és/vagy rendőrök? Ha ezek a vádak igazak, az ön minisztériuma vizsgálta ezeket a tiszteket?

– Ki vagy menyik állami intézmény adott utasítást, hogy ezeket a képeket rögzítsék?

– Mi a célja ezen felvétel szisztematikus sugárzásának?

A két videó nagy felháborodást szült a közösségi média felhasználói körében. Sokan a felvételt annak bizonyítékának tekintik, hogy Törökország pszichológiai hadviselést folytat a kurdok ellen, valamint gyarmati politikát folytat.

A kormányt támogatók szerint a biztonsági erők törvényes procedúrát vittek véghez.

A videó megtekinthető a Kurdish Question facebook oldalán is:

https://www.facebook.com/thekurdishquestion/videos/2070261143200149/?pnref=story

forrás: Kurdish Question/AMI

TI ÍRTÁTOK

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt

"Demokrácia védelme"?

Nemrégiben egy ígéretes, nagyobb lélegzetű tanulmány két bevezető fejezete jelent meg a Frontoldalon „PlalylA” „tollából” „Demokrácia védelme” címmel. A cikkeket viharos vita követte, aminek nyomán az
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Proletárdiktatúra és demokrácia

Proletárdiktatúra és demokrácia a politikai néphit szerint összeegyeztethetetlen fogalmak, mondván, hogy a
Szeptember 11: A chilei tragédia

Szeptember 11: A chilei tragédia

Immár tizenhárom éve szeptember 11-e táján rendszeresek a terrorizmus elleni háborúról, a
No thumbnail available

Dózsa Vezér emlékezete

"Rokonai mintha csak szégyellték volna; éltek, virágoztak hazaszerte: de nem emlegették őseik
Légy szerző!
Légy szerző!