A Népi Front lapja

Könnygázt vetettek be Röszkénél a menekültek ellen

Fél tizenegy körül könnygázt vetették be a röszkei menekülttáborban a rendőrök – tájékoztat az Index.

A  konfliktust az váltotta ki, hogy a táborban a gyerekeikkel ott lévők, a megeredt esőben nem akartak tovább ázni, fedelet akartak a fejük fölé. Ezt azt jelenti, hogy a hangárba akartak bemenni. Azt nem értjük, hogy miért nem engedték be őket a hangárba.

Ahhoz hogy ezt a tömeget visszatartsák, a rendőrök könnygázt vetettek be.

Röszke fullon van – adta tovább az egyik rendőr a másiknak. És  valóban az elmúlt hetek nagy áradatához képest is óriási a tömeg. Tudósítónk 12 buszt számolt össze a tábornál. Az 5-ös útról a tábor felé vezető utat le is zárta a rendőrség.

Az újságírókat a táborba nem engedik be, de kívülről annyit látni, hogy a menekültek a sátrak mellett állnak. Körülöttük készenléti rendőrök őrködnek mozdulatlanul, nem viselnek teljes rohamfelszerelést. Vajon mi várható? Nagyon rossz íze van annak, hogy engednek be újságírókat!

Egy érdekes beszélgetés is lejátszódott a könnygázas akció után az újságírók és egy rendőr között. Egy rendőr ugyanis kijött a táborból a rácsokhoz, és azt kérte a média munkatársaitól, hogy menjenek  minél távolabb, mert “meg akarjuk akadályozni, hogy az emberek kitörjenek, és elsodorják magukat”.

Úgy tudjuk, hogy amilyen gyorsan csak lehet, tehermentesíteni akarják a röszkei tábort. Ugyanis mindenkit megkértek udvariasan, hogy adjanak helyet, hogy a táborból minél előbb ki tudjanak gördülni a menekültekkel teli buszok. Egyes informáck szerint Nagyfára viszik a menekülteket. Arról még mindig nem kaptunk hírt, hogy a magyar katonákat kivonnák Afganisztánból.

 

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

A szovjet-orosz filmkultúra II. – Kultúrszociológiai gondolatok és a nagybetűs Irodalmi hagyomány

A szovjet-orosz filmkultúra II. – Kultúrszociológiai gondolatok és a nagybetűs Irodalmi hagyomány

A mintegy hetven év szovjet szocialista rendszerének tökéletes „hátrafelé elsült fegyvere” saját
A CEU-s és Civil tüntetések margójára – A valódi változáshoz felismerés és tettek kellenek

A CEU-s és Civil tüntetések margójára – A valódi változáshoz felismerés és tettek kellenek

Aki még nem vette volna észre Magyarországon – és nem haszonélvezője a
A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

Egy olyan geopolitikai közegben, amelynek immár több évszázada az összes különlegességét többnyire
Légy szerző!
Légy szerző!