A Népi Front lapja

Könnygázt vetettek be Röszkénél a menekültek ellen

Fél tizenegy körül könnygázt vetették be a röszkei menekülttáborban a rendőrök – tájékoztat az Index.

A  konfliktust az váltotta ki, hogy a táborban a gyerekeikkel ott lévők, a megeredt esőben nem akartak tovább ázni, fedelet akartak a fejük fölé. Ezt azt jelenti, hogy a hangárba akartak bemenni. Azt nem értjük, hogy miért nem engedték be őket a hangárba.

Ahhoz hogy ezt a tömeget visszatartsák, a rendőrök könnygázt vetettek be.

Röszke fullon van – adta tovább az egyik rendőr a másiknak. És  valóban az elmúlt hetek nagy áradatához képest is óriási a tömeg. Tudósítónk 12 buszt számolt össze a tábornál. Az 5-ös útról a tábor felé vezető utat le is zárta a rendőrség.

Az újságírókat a táborba nem engedik be, de kívülről annyit látni, hogy a menekültek a sátrak mellett állnak. Körülöttük készenléti rendőrök őrködnek mozdulatlanul, nem viselnek teljes rohamfelszerelést. Vajon mi várható? Nagyon rossz íze van annak, hogy engednek be újságírókat!

Egy érdekes beszélgetés is lejátszódott a könnygázas akció után az újságírók és egy rendőr között. Egy rendőr ugyanis kijött a táborból a rácsokhoz, és azt kérte a média munkatársaitól, hogy menjenek  minél távolabb, mert “meg akarjuk akadályozni, hogy az emberek kitörjenek, és elsodorják magukat”.

Úgy tudjuk, hogy amilyen gyorsan csak lehet, tehermentesíteni akarják a röszkei tábort. Ugyanis mindenkit megkértek udvariasan, hogy adjanak helyet, hogy a táborból minél előbb ki tudjanak gördülni a menekültekkel teli buszok. Egyes informáck szerint Nagyfára viszik a menekülteket. Arról még mindig nem kaptunk hírt, hogy a magyar katonákat kivonnák Afganisztánból.

 

TI ÍRTÁTOK

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü

Olyan ez, mint a drogbárók háborúja!

Hatalmas a ramazuri a CEU ügyében. Hát, ha már polgári demokrácia van, akkor a kutyafáját, mi a baj a CEU-val, azaz az amcsi-európai egyetemmel?A burzsoá demokráciába ez belefér. Akkor most mi van?
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor -1. rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

Gyerekkoromban szerettem Nemere István fantasztikus regényeit olvasni. Talán éppen az ő izgalmas
No thumbnail available

Fohász a legszomorúbb barakkból

(A kapitalizmus áldozatainak emlékére)Szégyenszemre a XXI. századi Európa közepén áll a nyomorúságos
No thumbnail available

Petőfi Sándor: RESPUBLIKA

Respublika, szabadság gyermeke S szabadság anyja, világ jótevője, Ki bujdosol, mint a Rákócziak, Köszöntelek a
Légy szerző!
Légy szerző!