Kevesebb az igaz baloldali, mint hinnénk

Tragikus állapotban van a magyar baloldal. Mármint az igazi, kommunista baloldal. Kevesen vagyunk, az ifjúság többsége gyűlölettel gondol ránk (Uram, bocsásd meg tudatlanságukat, ők is a tőkés manipuláció áldozatai!). És most kiderül, hogy sokan, akik magukat kommunistának, de legalábbis az MSZP-től balra állónak tartják magukat, szintén csak külsőségekben, felszínesen, amolyan tessék-lássék módon kommunisták. Lehet, hogy tisztelik Kádárt, mert jól éltek a régi rendszerben, de kb. ennyi. Lövésük sincs a kommunista értékrendről, nem szolidárisak az elnyomottakkal, az üldözöttekkel, és a szociális érzékenységük, az igazságérzetük is csak addig és arra az időre terjed ki, míg a facebookon kell reklámozni pártjukat. Kirakatpolitika az egész, de nincs mögötte valódi baloldali tartalom, sem marxista látásmód. Igen, kedves “elvtársak”, rólatok van szó! Rólatok, akik baloldalinak valljátok magatokat és mégis szidjátok a menekülteket, bedőltök az ócska kormány propagandának és nyugodt szívvel eltűritek, hogy pártotok honlapján ilyen ocsmány menekült-ellenes bejegyzés jelenjen meg! Még helyeseltek is!

A menekülthullámot nem segíteni, hanem megállítani kell

http://munkaspart.hu/mi-ti-archiv/39066-2015-07-28-09-04-33

thurmerNehogy azt hidd, hogy a szocikat akarom védeni! Akarja a fene! Már megírtam róluk a véleményemet, hogy amit csinálnak, az szimpla képmutatás, elvégre ahogyan ők uszítottak a határon túli magyarok ellen, ugyan úgy uszítanak most Orbánék a migránsok ellen. Nade ti, kedves “elvtársak”, nem láttok tovább az orrotoknál? Nem szólal meg bennetek a szegények, az elesettek iránti empátia, a szolidaritás érzése, netán a lelkiismeret? Bennetek is sikeresen lobban lángra a gyűlölet, amelyet az Orbán-kormány szít? Sőt, még be is álltok ebbe az aljas kampányba segédcsapatnak? Nemrég olvastam a facebookon egy bejegyzést, miszerint a migránsok a globalizálódott kapitalizmus proletárjai. És ilyen nagyszerű meglátás! Így van! Ti pedig ezekbe a proletárokba rúgtok bele. Munkáspárt és Fidesz közösen a menekültek ellen!  Ne haragudjatok, de hányingerem van a vezetőitektől, akik a súlyos humanitárius katasztrófából is csak annyit értenek, hogy a menekültek tehert jelentenek az országnak. Szégyelljétek magatokat, kedves “elvtársak”! Szégyelljétek magatokat azért, mert senki nem mer közületek az asztalra csapni, sőt, még bólogattok is a hülyeséghez! Ne vigyétek többet magatokkal a vörös zászlót! Megégeti a kezeteket!

Cseh Miklós

Mi az igazi teher? 2014-ben a menekültek pénzügyi támogatására 78 millió forintot költött az állam. Az EU ugyanakkor 456 millió forinttal támogatta a menekültügyet. A nemzeti konzultáció költsége 1000 millió forint volt, 2014-ben a kormány 230 millió forintot költött csak a miniszteri biztosok fizetésére, és egymilliárdért lobbizunk Magyarországért Amerikában.