Kettős mérce

“Soha nem tudom, mit gondolok valamiről, amíg el nem olvasom, hogy mit írtam róla.”
(William Faulkner)

Az amerikai klasszikustól vett idézettel kívánom elvenni a cím által keltett megbotránkoztatás élét. Pedig tényleg meg akarok botránkoztatni, mint valami bulvárfirkász. Csak nem annyira és nem úgy…

Pontot teszek az utolsó mondat végére és elolvasom majd, hogy mit írtam. Tegyen Ön is így! Ugyanazt  fogjuk gondolni mindketten, ha csöppnyi tisztesség szorult belénk, vagy  megmaradt bennünk az elmúlt negyedszázad mocsoktengere közepette. Pedig tényleg nem beszéltünk össze.

A Makói Járási Hivatalban egy buja pár szívesen szexelt munkaidőben. Adminisztratív munkatársak voltak. Nem politikusok. Jaj, Isten ments! Az irattárba jártak át. Egyszer aztán lebuktak. Dr. Kamarás Péter, ügyvéd szerint ez  a legfőbb kihágások egyike, amiért azonnali elbocsátás jár. Kamarás ügyvéd úrnak biztos igaza van. Nagyon tisztelem őt, hiszen hazánk egyik legkiválóbb jogásza. De én más kontextusban nézem a dolgot! Felháborodott állampolgár és baloldali pártaktivista vagyok.
Közben egy csomó egyéb esik meg kicsiny, csonka, kifosztott és megalázott honunkban.

Például Szabó Tamás, fideszes jászberényi önkormányzati képviselő, volt honatya öt esztendőre bérlője lett egy városi tulajdonban lévő lakásnak, amelyre ő maga írt ki pályázatot. Makón, a Rákóczi út 44 szám alatt található és 85 négyzetméter – írja a Népszabadság.

Ketten pályáztak: ő, a polgi, meg egy proli. Egy háromgyermekes egészségügyi dolgozó! “Az ötfős család egy nagyjából ötven négyzetméteres albérletben él, az egy főre eső havi nettó átlagjövedelmük nem éri el a hetvenezer forintot.” Láss csodát! Szabó Tamás kapta a lakást és nem az egészségügyi dolgozó családja. Stb, stb, stb. Az intim légyottokat lebonyolító pár is meg tudja magyarázni, hogy miért ott és miért munkaidőben. Szabó is megmagyarázza. Ők aztán nagymesterek a dumában!

“Három szoba, három gyerek, négy kerék”. Az ilyen polgármesterfajta emberek feledékenyek. Nem biztos, hogy emlékszik szegény a szlogenre.

Egyik képviselőtársa azt mondta, hogy ez “megdöbbentő politikai baklövés”. Na nem!

pawel 22

Pont fordítva: a munkahelyi légyott a baklövés, amit a polgármester tett, az a legaljasabb cselekedet, amit egy politikus elkövethet az állampolgárral szemben, és saját pártjának programja ellenében. Pfuj!
“Városvezetőként a család, a munka, a fenntarthatóság és a rend közös értékeit kívánom érvényesíteni.” -ezt írta, mikor még a szavazatokért kuncsorgott. Belenézett a tükörbe? Mit látott?

Fogarasi Zs.