A Népi Front lapja

Jeladás a Köztársaság téren

 

A Baloldali Jövő Fórum szervezésében népköztársaságunk mártírjaira emlékeztünk a volt pártháznál, ahol a a felhergelt csőcselék a legbrutálisabb kegyetlenséggel gyilkolt meg embereket.

Vörös mécsesek lángja és virágok emlékeztettek  hős mártírjainkra.  A Baloldali Jövő Fórum és a Népi Front  jelt adott az igazság feltárására. Csak kizárólag  mi  Magyarországon!

Emlékezz proletár! Legfőképpen ne felejts!

Benkő Gyula, A BJF elnöke a következő szavakkal emlékezett a sötét napokra:

Mártírok a hazáért!

Mártírjaink akik életükkel áldoztak a hazáért és a Népi demokráciáért! A fasizmus  és a legrosszabb horthysta idők vissza térése ellen! Mert amit ma állítanak: nem az úgynevett „ nyugati demokrácia” jött volna el, hanem a legsötétebb diktatúra tért volna vissza.

Tisztelt megemlékezők! Kedves barátaim!  Elvtársak!id

60 évvel ezelőtt Budapestet és az országot Nemzeti Tragédia sújtotta. Október 23-án a diákok és a munkások tüntetni – felvonulni kezdtek egy hitelesebb igazabb szocializmusért! Ők nem akarták  visszahozni a  horthysta időket, de elég volt az országban  a sztálinista diktatúrából!

A  Magyar Rádiónál 23-án este elkezdődött a vérfürdő. A rádió nem volt hajlandó bemondani  a ú.n  „forradalmárok” követeléseit, így megkezdődött a fegyveres összetűzés!  Természetesen ma a karhatalmisták számlájára írják, pedig több akkori  szemtanú- túlélő egészen mást mondott.  Az októberi események következtében    több börtönből gyilkosok és fasiszta bűnözők  kerültek szabadlábra.

Laktanyákat  ostromoltak és fegyvert raboltak. Már akkor is elindultak a hazugságok, az állítólagos „kínzókamrákról” és titkos börtönökről! A Köztársaság téren, állítólagos rabok segítségkiáltását hallották, pedig ezt még a történészek is elismerik: a pártházban nem voltak semmilyen börtönök.  Utólag kiderítették hogy a metró építési zajait hallhatták.  Október 30-án  „Forradalmárok” elkezdték a Köztársaság téri pártház ostromát.

A Nagy Imre kormánytól a pártház védői semmi segítséget nem kaptak,  pedig Mező Imre többször kérte a túlerő miatt, így  megkellet adniuk magukat! A kiskatonákat és pártagokat brutális módon végezték ki, kínozták halálra  amit több nyugati újságíró is megörökített! Ezek nem csak Budapesten, hanem vidéken is megtörténtek. Családapákkal, – anyákkal, fiatalokkal végeztek az úgynevett „.hőseink”. Bár a novemberi sikeres leverés ellenére  27 év után,  a rendszerváltás hozadékaként  ismét elindult/folytatódik a tudatos történelemhamísítás. Ünnepnappá tettek azt, amit egyáltalán nem ünnepelni való! A hőseinkből „bolsevik hazaáruló gyilkost”, a valódi gyilkosokból pedig „nemzeti hőst” csináltak.

Ráadásul Orbán Viktor 2010 óta működő Nemzeti Együttműködés Rendszerében pedig  gyakorlatilag „köteleznek az ő 56-os nézetükkel”. Amennyiben nyíltan mást nyilatkozol, 3 év szabadságvesztés lehet az ára! Ezt lehet demokráciának nevezni? Az állami tv-ben percenként nyomják a „az én 56-unkat” és a a nép által csak „ Magyarország halszagú”-nak nevezett zenét! Az utcai plakátok pedig tele vannak „forradalmárokkal”.  Hol van Mező Imre, Kállai Éva, Asztalos János és vagy a többi, még ma is  élő igazi  hős fényképe? Vagy azon dolgozóké  akik másodszorra építették újjá az országot! Akik nem mentek el karierrt építeni nyugatra, hanem az országgal voltak a baj  kellős közepén. Igen,  számunkra ők is a hőseink! Ezért tisztelettel vagyunk feléjük .  Mi nekik mondunk köszönetet!

Mi tudjuk az igazságot, ami 56-unkat. A  Köztársaság téren minden évben meg fogunk állni   tisztelettel emlékezni fogunk, mert 60 év után is  kötelességnek tartjuk!

Nem engedünk  a történelem hamísításának !  El  fogjuk mondani  csak az  igazat 56-ról!

TI ÍRTÁTOK

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt

"Demokrácia védelme"?

Nemrégiben egy ígéretes, nagyobb lélegzetű tanulmány két bevezető fejezete jelent meg a Frontoldalon „PlalylA” „tollából” „Demokrácia védelme” címmel. A cikkeket viharos vita követte, aminek nyomán az
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Szeptember 11: A chilei tragédia

Szeptember 11: A chilei tragédia

Immár tizenhárom éve szeptember 11-e táján rendszeresek a terrorizmus elleni háborúról, a
No thumbnail available

Valahol Európában, újra és újra...

Isten tudja, hányszor láttam a filmet. Fájt mindig, hogyne fájt volna, de
No thumbnail available

Így váltunk kapitalista roncstársadalommá - értékek, elvek akkor és most

1981-ben születtem. Nem sok emlékem van a szocializmusról. Sokáig nem is érdekelt,
Légy szerző!
Légy szerző!