Így ünneplik a kommunisták a bolsevik forradalmat

A kommunista Népi Front tartott villámakciót – népszerű nevén flashmobot – a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 100. évfordulója alkalmából. Az utca röpgyűlés résztvevői az egykori November 7-e térről, a mai Oktogonról a Terror Háza elé vonultak, ahol “új forradalmat” feliratú transzparenst feszítettek ki. A marxista szervezet szerint az oroszországi forradalom legnagyobb jelentősége abban rejlik, hogy alternatívát és lehetőséget kínált az emberiségnek egy élhetőbb világ megteremtésére.

“Bár a szocializmus megvalósításának kísérletét az 1989-es rendszerváltás félbeszakította, mindez csupán átmeneti állapot. A baloldali progresszió politikáját képviselő kommunista pártokat nem tudta végleg legyőzni a tőkés restauráció, azok mind a napig küzdenek a szocializmus demokratikus koncepciójának megvalósításáért” -vélekedik Cseh Miklós, a Népi Front egyik vezetője.

“A tőkés rend ma épp úgy kiélezi a társadalmi különbségeket és háborút szít a világban, mint 100 évvel ezelőtt, ezért van létjogosultsága az olyan eszméknek, amely a szolidaritást, a békét és a szociális igazságosságot kínálja a kapitalizmus embertelenségével szemben”-tette hozzá a pártvezető.

Népi Front