Így szívatja meg a kormány a dorogi lakosságot

2017. július elsejével a Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi rendelő, állami kezdeményezésre fuzionált az esztergomi Vaszary Kolos Kórházzal. Az egyesítés komoly felháborodást váltott ki, kiváltképp a dorogi intézmény dolgozóinak és ellátottainak körében. A tiltakozók aláírást gyűjtöttek, a Népi Front röplapokat osztott a városban. Az egyesítés valódi oka az, hogy az esztergomi kórház komoly finanszírozási gondokkal küzd, amit a kormány nem úgy old meg, hogy több pénzt bocsát az intézmény rendelkezésére, hanem inkább összevonják az amúgy jól működő és színvonalas ellátást nyújtó dorogi szakrendelővel.

Május 25-én a dorogi városházán tartott közmeghallgatáson megjelent Völner Pál is, a térség fideszes országgyűlési képviselője, ám az érdemi kérdésekre nem tudott választ adni. Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselőjének azon kérdésére, hogy számolnak-e a kormány részéről később a dorogi ellátás részleges vagy teljes megszüntetésével, a képviselő nem adott egyértelmű választ.

A fideszes képviselő egyik ígérete, mellyel a kedélyeket próbálta csillapítani, hogy a kígyózó sorok el fognak tűnni. A fenti mindent elárul, hogy a fideszes képviselő szavai mennyire hitelesek…De ne aggódjunk, a felcsúti kisvasutat meghosszabbítják Bicskéig!

Regi33.hu nyomán