Hónapokat kell várni a gyermekszemészeten is

Van olyan szakrendelés, ahol már most csak jövő nyár közepére tudnak vizsgálati időpontot adni.

Az RTL több kórházat és szakrendelőt is megkeresett, és időpontokat kért különböző vizsgálatokra. Az derült ki, hogy sokszor 3-4 hónapot is várnai kell a betegnek, hogy bejusson egy szakrendelésre. A legtöbbet az ortopédiai, a pajzsmirigyvizsgálatokra és a gyermekszemészetre kell várni. Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál a tévének azt mondták: a háziorvos kereshet másik szakrendelést a betegnek, ha túl sokat kellene várnia. A  betegek nem választhatnak: oda kell menniük, ahová körzet szerint tartoznak. Magyarországon nincs szabad orvosválasztás.

A Frontoldal munkatársa 15 háziorvosi rendelőt keresett meg azzal a kéréssel, hogy át szeretne jelentkezni. Nincs hely, nem tudnak többet dolgozni – mondták a háziorvosok. A magyar egészségügy benne van a szakadékban. Van kiút? Van!

Meg kell nézni, hogy mi az, amire nem kell feltétlenül költeni, s azt is az egészségügynek kell adni. Igen, teljes átalakítás kell, de előtte gyors tűzoltás! Az egészségügy tönkretételében minden kormány részt vett. Elsősorban a szocialisták és a liberálisok, aztán jött a Fidesz! Senki sincs felmentve!